Европейският парламент с мнозинство от 70 процента гласува законодателен доклад

...
Европейският парламент с мнозинство от 70 процента гласува законодателен доклад
Коментари Харесай

Брюксел ни дава повече европари за 2021-2017 година

Европейският парламент с болшинство от 70 % гласоподава законодателен отчет средствата за кохезионна политика в Европейски Съюз да се усилят с 47 милиарда евро, което за България значи сред 3-4 милиарда лв., за идващия програмен интервал от 2021 - 2027, заяви на конференция евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков, който е съавтор и вносител на отчета.

" В отчета настояваме най-бедните общини да съфинансират единствено 15 % от цената на даден план, въпреки Европейска комисия да упорства за 30 % ", уточни Новаков.

По думите му демографията е приоритет в отчета, тъй че още при подписването на оперативните стратегии и партньорските съглашения да е ясно страната какви ограничения ще предприеме с европейско финансиране за обезлюдените райони, които най-силно страдат от демографската рецесия.

Плащанията към България, след нарастването на средствата, ще са най-високите за страната от постъпването й в Европейски Съюз, добави Новаков.

" С тази позиция отиваме на договаряния, само че тя е доста ясна и безапелационна, което ми дава убеденост. Европейска комисия е за нарастване на парите за България, Екологичен потенциал - също, уповавам се и в Съвета това да се случи и доста скоро да можем да потвърдим ", сподели още Андрей Новаков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР