Европейската агенция по лекарствата препоръчва получилите първа доза на ваксината

...
Европейската агенция по лекарствата препоръчва получилите първа доза на ваксината
Коментари Харесай

ЕМА препоръча ваксинираните с „АстраЗенека“ да получат и втора доза


Европейската организация по медикаментите предлага получилите първа доза на имунизацията на „ АстраЗенека “ да получат и втора доза. В новите си насоки европейският регулатор сподели, че имунизираните с препарата е добре да получат и втората игла от четири до 12 седмици след първата, и че изгодите от имунизацията надвишават рисковете от нея.

ЕМА съобщи, че е одобрила нови ограничения, за увеличение на производството на имунизациите, създавани от Pfizer и Moderna.

В изказване от през днешния ден европейският регулатор показва, че е одобрил нарастване на размера на партидите и мащаба на производството в завода в Пюрс, Белгия, където се създават имунизациите на Pfizer. Според ЕМА се чака вследствие на това утвърждение да има важен резултат върху доставките на имунизацията, съобщиРойтерс.

Европейският регулатор съобщи, че е дал също зелена светлина на завода на компанията Moderna в Рови, Испания. Новата индустриална линия би трябвало да форсира производството на ваксини за потребление в Европейския съюз.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР