Европейската агенция по лекарствата (EMA) употребата на ваксината срещу коронавирус

...
Европейската агенция по лекарствата (EMA) употребата на ваксината срещу коронавирус
Коментари Харесай

Ваксината на Pfizer е одобрена за деца от 5 до 11 години от Европейската агенция по лекарствата

Европейската организация по медикаментите (EMA) използването на имунизацията против ковид " Комирнати ", която е разработка на Pfizer/BioNTech, за деца във възрастовата група сред 5 и 11 години. Припомняме, че имунизацията е позволена за приложимост за лица над 12-годишна възраст.

До едно денонощие би трябвало и Европейската комисия да удостовери рекомендацията и тя да стане публично позволение.
Европейската комисия утвърди имунизацията против ковид на Pfizer за деца сред 12 и 15 години
Европейската комисия утвърди потреблението на имунизацията " Комирнати " на Pfizer/BionTech за деца на възраст сред 12 и 15 години. Това стан...

Съгласно рекомендацията, на децата сред 5 и 11 години ще се ползва три пъти по-малка доза, в сравнение с при останалите възрастови групи, за които имунизацията е позволена. Според научни данни, които EMA взема поради при рекомендацията си, с тази доза (10 микрограма) имунният отговор при децата е подобен на този, който се следи при хората сред 16 и 25 години, когато получат тройно по-голяма доза (30 микрограма). 30 микрограма е нормалната доза за пълнолетни на " Комирнати ".

Какво демонстрират данните, които EMA е взела поради при решението – при 1305 деца сред 5 и 11 години, които са имунизирани, единствено 3 са се разболели от COVID-19. В плацебо групата, от 663 деца, 16 са се разболели.

Страничните резултати от имунизацията са нормалните – болежка в мястото на убождане, температура и настинка, изнемощялост, оток на мястото на убождане – и не са по-чести, в сравнение с при другите възрастови групи.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР