Евгений Новокшонов, жител на Екатеринбург, постави световен рекорд в клас

...
Евгений Новокшонов, жител на Екатеринбург, постави световен рекорд в клас
Коментари Харесай

Руснак с Lada постави световен рекорд по дрифт

Евгений Новокшонов, гражданин на Екатеринбург, сложи международен връх в клас дрифт. В продължение на 17 часа и 34 минути руснакът кара ВАЗ-2106 в непрестанно следено занасяне по заснежена писта. Специално за надпреварата „ шестицата “ претърпява съществени доработки. Освен това състезателят можеше да продължи да се движи и още, в случай че отоплителната система на автомобила не се беше развалила. Предишният връх, подложен от спортния екип на BMW беше осем часа.

Състезанието се организира на особено готова писта, ситуирана на замръзналото езеро Калди в Челябинска област. Пилотът стартира опита си в 10 сутринта и го приключва към четири сутринта на идващия ден. През цялото това време предава онлайн в своя YouTube канал. Общото време е 17 часа и 34 минути. Руснакът възнамерява да кандидатства в Руската книга на върховете, само че за задачата са му нужни 120 000 рубли. Ентусиастът към този момент е събрал повече от половината от сумата с помощта на получените дарения по време на директното предаване.

Като дрифт автомобил Юджийн употребява персоналния си ВАЗ-2106, който съществено модифицира. Шестицата е оборудвана с спомагателен 200-литров контейнер, от който горивото се изпомпва в общоприетия контейнер по време на карането. Освен това колата е оборудвана с спомагателна осветителна система. Корпусът на автомобила е изработен от пластмасови детайли, което разрешава да се понижи общото тегло до 800 кг.

Въпреки сериозната подготовка, след 16 часа дрифт радиаторът на парното се пука, тъй че през идващите час и половина състезателят влиза в следеното поднасяне без отопление. Надминавайки доста предходния връх, който е осем часа, спортистът взема решение да приключи представлението. Ще напомним, че в средата на януари в мрежата беше оповестено видео на различен рунак, което демонстрира . Впоследствие КАТ се заинтересува от водача на самосвала и му наложи санкция.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР