Етиопците са засадили повече от 200 милиона дървета днес, което

...
Етиопците са засадили повече от 200 милиона дървета днес, което
Коментари Харесай

Нечовешко: В Етиопия засадиха повече от 200 млн. дървета за 1 ден

Етиопците са засадили повече от 200 милиона дървета през днешния ден, което съгласно управляващите е международен връх, оповестяват международните организации. Амбициозната самодейност на премиера Абий Ахмед има за цел да възвърне зеленината в страната, която съгласно специалисти бързо ерозира поради обезлесяването и климатичните промени.

Местната медия Fana Broadcasting Corporate оповестява, че повече от 224 милиона дървета са засадени през днешния ден, като е надмината първичната цел да се засадят 200 милиона дървета за един ден.

От пресцентъра на премиера оповестиха, че през днешния ден Етиопия направи опит за възстановяване на международния връх. По-рано самият министър председател засади дървета в южната част на страната.

Етиопия е в средата на акция за засаждане на 4 милиарда дървета сред май и октомври. По информация на земеделското министерство досега са засадени 2.6 милиарда дървета в съвсем всички региони на страната.

Според Farm Africa, организация, която е обвързвана с ръководството на горите в Етиопия, по-малко от 4% от земята на страната е залесена, което е внезапен спад от към 30% в края на XIX век.

Освен елементарните жители на Етиопия, разнообразни интернационалните организации и бизнеси се пробват да подобрят върха на Индия от 66 милиона дървета през 2017 година

Не е ясно дали от "Гинес " са следили акцията в Етиопия, само че от държавното управление на африканската страна обясниха пред АП, че са създали специфичен програмен продукт, който ще помогне за по-лесно броене на засадените дървета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР