Есенно – зимният сезон категорично не се нрави на шофьорите.

...
Есенно – зимният сезон категорично не се нрави на шофьорите.
Коментари Харесай

3 съставки от кулинарията, които ще решат проблема със запотените стъкла в колата

Есенно – зимният сезон изрично не се нрави на водачите. Едно от неприятните феномени, успяващо да провокира дискомфорт, е запотяването на стъклата в колата. Това, както евентуално знаете, се дължи на разликата в температурата на околния въздух и стъклата.

Съществуват обаче няколко трика, с помощта на които този проблем може да остане в предишното и освен това без да се постанова да инвестирате в покупката на каквито й да е било течности, предотвратяващи въпросното изпотяване на стъклата.
Ето по какъв начин с тези натурални артикули забравяме за изпотяването на стъклата: • Лимон;
Да, лимоните са едни от най-полезните плодове. Цитрусите са богати на витамин Ц и по тази причина е належащо да ги похапваме най-много през зимния интервал от годината. Жълтият плод обаче има и друго потребно деяние, за което може и да не сте чували преди.

Ако разрежете един лимон и потъркате прозорците с отрязаната страна, то ще забравите за неприятния конденз за дълго време.

• Кафе; 2 съставки, които ще сложат КРАЙ на запотяването на стъклата в колата
Рано или късно водачите се сблъскват с едно от най-неприятните феномени, а точно изпотените стъкла в колата. Те пречат на видимостта и...

Ароматно и тонизиращо, кафето има и други приложения, за които малко на брой знаят. То съумява да попие непотребната влага в купето на автомобила и да предотврати изпотяването на прозорците.

Нужно е да поставите шепа – две смляно кафе в найлонов плик с дребен отвор. Не единствено, че ще се спасите от изпотяването на стъклата, само че и ще си спечелите натурален ароматизатор.
• Сол.
Кой да допусна, че тази съставна част от кулинарията служи освен за овкусяването на ястията, само че и за справяне със запотените прозорци? Знаете, че солта поема влагата. За задачата е нужно да разсипете в няколко хартиени пликове сол и да ги поставите наоколо до прозорците. Колкото повече са пликовете със сол, толкоз по-добри резултати ще има.

Онези от вас, които не са последователи на всички тези „ бабини ” способи, могат да си закупят специфични течности от магазина, които предотвратяват появяването на конденз. Разбира се, нищо не ви пречи да пробвате и с тези 3 съставки, които вероятно имате в кухнята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР