ЕС и Индия създават съвместен Съвет за търговия и технологии

...
ЕС и Индия създават съвместен Съвет за търговия и технологии
Коментари Харесай

Европейският съюз и Индия създават Съвет за търговия и технологии

Европейски Съюз и Индия основават взаимен Съвет за търговия и технологии - за това се договориха ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и индийският министър председател Нарендра Моди.

Фон дер Лайен е на аудиенция в Делхи, оповестява БНР.

Този стратегически механизъм за съгласуване ще разреши на сътрудниците да се оправят с провокациите в търговията, надеждните технологии и сигурността.

Това е първият подобен орган, в който влиза Индия, и втори, в който взе участие Европейски Съюз. Европа към този момент сътвори Съвет за търговия и технологии със Съединени американски щати.

Фон дер Лайен се пробва през днешния ден и на следващия ден да убеди управляващите в Индия да трансформират неутралната си позиция във връзка с войната в Украйна.

На геополитически конгрес в Делхи Фон дер Лайен съобщи, че съветското нахлуване против Украйна заплашва и районната сигурност на Индия. Сред причините за това свое схващане тя уточни безграничното съдействие, което си дадоха обещание още през февруари Русия и огромният азиатски съперник на Индия - Китай.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР