Електронните спортове имат милиони фенове по цялото земно кълбо и

...
Електронните спортове имат милиони фенове по цялото земно кълбо и
Коментари Харесай

еСпортовете стават все по-любими на българските играчи

Електронните спортове имат милиони почитатели по цялото земно кълбо и неизбежно намират място в редица букмейкъри. Това е пазар, който непрекъснато пораства през последните години и доказателството е, че по последни данни, в наши дни цели 300 милиона души гледат електронни спортове. Хазартната промишленост бързо се усети, че вълнението от гледане на eSports може да бъде обвързано и с тръпката от залозите.

Най-кратко казано електронните спортове обгръщат всички надпревари по онлайн видеоигри. Най-добрите геймъри от целия свят се състезават между тях, а
букмейкърите покачват тръпката, предлагайки разнообразни залози за победител. Популярни видео игри, на които постоянно се залага са заглавия като CS: GO (Counter Strike), League of Legends, FIFA, Street Fighter, Mortal Kombat, Overwatch и Dota 2. Всички изброени са и част от портфолиото на уеб страницата за залози Bwin, а в bwin спорт категорията се намира и менюто с еSports.

Периодично в другите електронни спортове има шампионати, които се играят до излъчването на победител. Това обаче може да бъде много дълъг развой, от време на време продължаващ даже месеци наред. Играчите или тимовете в шампионата пък могат да доближат до над 30 броя. Турнирите в някои от по-популярните игри могат да бъдат и извънредно доходоносни за геймърите, като става въпрос даже за милиони долари.

За разлика от действителните спортове, при електронните не е проблем шампионатите да се организират целогодишно, което пък дава необятно поле за изява и на
букмейкърите. В някои игри, като в League of Legends, да вземем за пример, си има дълги сезони с включени плейофи, който се организират през първата половина на годината, а по-късно следва и международно състезание по League of Legends. Доказателство за това са приходите от електронните спортове през 2020 година.

Сайтът на Bwin може да се похвали и с една от най-разнообразните платформи за еСпортове онлайн. Играта онлайн носи най-голяма тръпка за клиентите на букмейкъра. Към момента обаче няма разполагаем стрийминг онлайн и въпреки всичко, огромна част от шампионатите могат да бъдат гледани на разнообразни платформи като да вземем за пример, Twitch.

По сходство на същинските спортове и при електронните има многообразие от пазари, а освен установяване на краен победител в съответен конфликт. Така да вземем за пример, при някои игри ще откриете алтернатива за победа с хендикап. Играчът, чийто шансове се правят оценка като по-малки, получава авансово преимущество от избран брой равнища. Налични са и селекциите за под и над, като в тази ситуация не става въпрос за маркирани попадения, а за общия брой изиграни равнища. В взаимозависимост от играта, разполагаем са и редица специфични
залози, които могат да се играят откакто тя е почнала. Например, бихте могли да срещнете алтернатива за победител в самостоятелно равнище, за първо ликвидиране в равнището, за състезател с най-вече маркирани убийства и още доста други.

Разбира се, при
залагането на електронни спортове има избрани общоприети правила, с които е хубаво да се запознаете авансово, с цел да не бъдете в следствие неприятно сюрпризирани и да знаете какви са правата ви. Например, в случай че има проблем със сървъра или по някаква причина играта бъде анулирана, залогът ви ще се счете за недействителен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР