Екстремно с рекордни горещини остава времето в Западна Европа, където

...
Екстремно с рекордни горещини остава времето в Западна Европа, където
Коментари Харесай

Екстремно време в Западна Европа: Живакът удари над 45 градуса

Екстремно с рекордни горещини остава времето в Западна Европа, където през днешния ден живакът удари 47 градуса. Жегата доближи и до северната част на континента.

Три следващи дни термометрите в Португалия се задържат над 40 градуса. Очакваше се през днешния ден тук-там да бъде даже 47 - един по-малко от абсолютния връх за Европа.

Горещините предизвикаха и горски пожари в известен измежду туристите регион в северната част на страната. Жителите на няколко села са евакуирани като превантивна мярка. Остава в действие аленият код за рисково горещо време.

Горещият африкански фронт, причина за рекордните жеги в Европа, съгласно прогнозите, няма да отстъпи и през идната седмица.

В Испания жегата лиши живота на минимум трима души. Власите издадоха предизвестие хората да не излизат, в случай че не се постанова. Местни и туристи потърсиха хладина на плажа.

А даже всекидневно препълненият център на Барселона опустя.

Сервитьор: Обикновено се радваме на топлите дни, притеглят повече туристи, само че в този момент не е по този начин. Хората просто не могат да устоят на открито.

Почти като в пустинята се почувстваха и на север в Москва. Тази седмица живакът в Русия се задържа над 30 градуса. И до момента в който за едни хубавото време беше мотив да прекарат деня в заведения навън, други потърсиха хладина в изкуствена пещера от лед.

Най-топлият ден от началото на годината в Норвегия стана мотив и за любопитни случки. Посетителите на плаж в Тромс бяха прелестно развеселени от елен, пристигнал да поплува в хладните води.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР