Експертите от Института за пътна безопасност смятат, че е налице

...
Експертите от Института за пътна безопасност смятат, че е налице
Коментари Харесай

Войната на пътя: 13 жертви за 3 дни

Експертите от Института за пътна сигурност считат, че е налице невиждана политическа и експертна некадърност да се противопоставим на рисковете и заканите от настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи.

В своя позиция след последната тежка злополука, взела четири жертви на пътя, от Института пресмятат, че за интервала 02-05 август 2022 година в резултат на ПТП са починали 13 души, а тежко ранените са 95 индивида. Това прави приблизително 3,25 починали дневно при средногодишен дял от 1,4 починали на ден. Увеличението от началото на седмицата е с повече от 250%. Статистическите данни изрично демонстрират, че сега е налице най-голямата опасност за живота и здравето на българските жители.

" В този интервал президентът Румен Радев назначи служебно държавно управление, като разгласи, че пътната сигурност ще му бъде един от целите ", припомнят специалистите.

Действията на служебното държавно управление за първите три дни обаче изрично ни демонстрират, че те не разполагат с проект за деяние и още веднъж ще станем очевидци на безсмислени акции и пиар акции, които ще задълбочат рецесията в транспортната система, прибавят те в отчета си.

" Политическото почистване на сметки, директното вмешателство в кадровата политика на три министерства от страна на президентския консултант господин Копринков основават безпорядък и демотивират държавните специалисти. Създават се политически противодействия в държавната администрация и сигурността на придвижването се трансформира в досадно служебно обвързване.

Необходими са незабавни дейности от страна на президента Румен Радев за приемане на екшън проект за нормализиране на сигурността на придвижването по пътищата ", декларират в позицията си от Института за пътна сигурност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР