Експертите извършват инвентаризация на обекти от Източна промишлена зона В

...
Експертите извършват инвентаризация на обекти от Източна промишлена зона В
Коментари Харесай

РИОСВ - Русе проверява кой замърсява река Дунав

Експертите правят инвентаризация на обекти от Източна промишлена зона

В ход е инвентаризация на обекти, отвеждащи отпадъчните си води в канализационен колектор, благосъстоятелност на „ Топлофикация Русе “ АД, който зауства в рекаДунав. Инветаризацията се прави по заповед на шефа на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова, във връзка постъпили сигнали от чиновници на „ Дунавски Драгажен Флот “ АД за приключване оцветени води в рекаДунав.

Колекторът на топлофикационното сдружение е работещ още с създаване на централата. Като оператор с сложно позволение (КР), сдружението има избрани точки - за заустване и за мониторинг, записани в КР, които се намират на площадката му. Прилежащата територия, през която минава този колектор, е била благосъстоятелност на топлофикационното сдружение. След разпродаване на парцели или елементи от тях, актуалните оператори също употребяват този колектор. В РИОСВ-Русе има налична информация, предоставена от топлофикационното сдружение за 25 настоящи и заустващи отпадъчните си води в него.

Към момента са тествани 7 сдружения и са ревизирани шахтите им преди включването им в колектора. Дейностите на компаниите са разнородни - складови бази, фуражен цех, обработка на стъкла, бетонови възли и други При нужда и по преценка на специалистите ще бъдат взети водни проби.

Резултатите от инветраризацията ще бъдат систематизирани до края на настоящия месец. Предвижда се през този интервал и инспекция за съблюдаване изискванията на КР „ Топлофикация Русе “ АД.

На територията на Източна промишлена зона има два колектора – „ България “, който е открит и този на ТЕЦ-Русе. В рамките изпълнявания воден план в гр. Русе колектор „ България “, както и „ Трети март “ (от Западна промишлена зона) ще бъдат присъединени към Градската пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ-Русе). За колектора на ТЕЦ-Русе ще търсят различни решения, касаещи потреблението му в сходство с условията на Закона за водите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР