Египет е място, прочуто със своята внушителност, мистериозност и загадъчност.

...
Египет е място, прочуто със своята внушителност, мистериозност и загадъчност.
Коментари Харесай

5 мистерии от Египет, за които дори не подозирате

Египет е място, фамозно със своята внушителност, тайнственост и тайнственост. От древността та чак до през днешния ден, невероятната сила, която носи го трансформират в мечтана дестинация на мнозина. Чували сме разнообразни обстоятелства за Египет, виждали сме безчет фотоси, само че без подозрение това място има какво да покаже и предложи.

Ето няколко мистерии от Египет, за които не подозирате:

1. Великата пирамида в Гиза и нейните стаи - пространствата са открити благодарение на два робота. През 1993 година първият намира врата в южната шахта на пирамидата. В помещението има и друга врата. По-късно, през 2010 година, различен по-модернизиран робот прави фотоси в първата стая, на която се виждат рисунки и дръжки. Сега, въпреки никой да не е стъпвал там, по тавана и стените са се появили нови изображения.

2. Гробницата на Тутанкамон и нейното проклинание - през 1922 година, Х. Картър и негови сътрудници изследвали гробницата и разкрили надпис, съгласно който тежки последици очаквали всеки, който дръзне да я отвори. Никой не повярвал, само че в идващите 8 години, били доказани 22 смъртни случая на хора, взели участие в отварянето й, или на техни близки.

 тутанкамон

Няма удостоверение на теорията с проклятието. Единственото разумно пояснение, което учените са изказали е, че в гробницата и върху саркофага имало отрова.

3. Създаването на пирамидите - има няколко отзиви за основаването на пирамидите. Според някои геолози, блоковете съставляват модифицирани седиментни скали. Химик на име Д. Давидовиц, пък, твърди, че те са направени от варовиков бетон и са изляти непосредствено един върху различен, поради което и липсват пролуки посред им. Въпросът към момента няма прецизен отговор.

4. Тайнствени кухини - проучвания, основани на инфрачервена термография, от 2016 година, са посочили образували се кухини под великата пирамида в Гиза, както и такива, покрай върха й. Смята се, че долните са се получили в резултат на проход подземен или камера, само че към този момент това е просто съмнение.

5. Реалната възраст на пирамидата в Гиза - през 19 век е открит каменен надпис, съгласно който Сфинксът е трябвало да бъде възобновен, не изработен за първи път. Поради този факт се счита, че той е издигнат след пирамидата, не преди нея.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР