Едновременно с началото на мащабното руско-беларуско учение Съюзна решимост украинските

...
Едновременно с началото на мащабното руско-беларуско учение Съюзна решимост украинските
Коментари Харесай

Украйна започна свое военно учение Виелица

Едновременно с началото на огромното руско-беларуско обучение " Съюзна решителност " украинските въоръжени сили започнаха свое военно обучение - " Виелица ", което ще продължи, също както и това в Беларус, до 20 февруари.

Властите в Киев не оповестяват числеността на военните, които вземат участие във " Виелица ", само че показаха, че ще бъдат употребявани получените от Турция бойни дронове " Байрактар ", американските портативни противотанкови ракетни комплекси " Джавлин ", както и европейски портативни установки за управляеми противотанкови ракети.

Днес литовската премиерка Ингрида Симоните заяви, че нейната страна ще достави на Украйна и ракети " Стингър " за поразяване на ниско летящи самолети и хеликоптери на съперника.

Министерството на защитата в Киев в това време упрекна Русия, че със струпаните от нея за настрана обучение бойни кораби в Черно море на процедура блокира украинското мореплаване и износа на артикули по море.

Затова министърът - Олексий Резников прикани Русия да бъде глобена със възбрана нейни кораби да бъдат допускани до задгранични пристанища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР