Едностранното руско 36-часово примирие за Коледа, наредено от руския президент,

...
Едностранното руско 36-часово примирие за Коледа, наредено от руския президент,
Коментари Харесай

Спазва ли се примирието в Украйна?


Едностранното съветско 36-часово помирение за Коледа, подредено от съветския президент, влезе в действие по обяд. Журналисти обаче, оповестяват за обстрели и от двете страни на фронта. Украйна отхвърли примирието и дефинира предлагането като опит на Москва да завоюва време за прегрупиране на силите си. Американският президент разяснява, че с предлагането Путин " желае да си поеме глътка въздух ".

Без тържественост, а с болежка и яд в Украйна се готвят да посрещнат Коледа - първата по време на война. Володимир, гражданин на Днипро: " Не мога да допускам, че славяни убиват славяни, че православни убиват православни ". По обяд оръжията трябваше да замлъкнат - по съветско предложение. Но публицисти от Франс прес оповестиха, че край Бахмут - градът, за който от месеци се водят яростни борби, има престрелки от двете страни. За съветски удари в Краматорск след влизането в действие на примирието, оповестиха от администрацията на украинския президент.
-->
Нелия, жителка на Краматорск: " Изпитах боязън и суматоха. Това е един смут, който никой не знае по кое време ще свърши ".

Руската войска твърди, че съблюдава прекратяването на огъня и упрекна Украйна, че продължава да бомбардира градове и съветски позиции. Според украинския президент препоръчаното от Русия помирение е " трик ". 

Володимир Зеленски, президент на Украйна: " Сега те желаят да употребяват Коледа като прикритие, с цел да спрат най-малко за малко напредването на нашите хора в Донбас. Да реалокират до нашите позиции техниката си, боеприпасите си и мобилизираните си военни. Какво ще донесе това? Просто още един висок брой на починалите ".

В изказването на Кремъл се показва, че президентът Путин е наредил на войските си да прекратят военните дейности, тъй като се е вслушал в апела на главата на Руската православна черква. По-рано патриарх Кирил прикани за коледно помирение, с цел да могат вярващите да участват на църковните служби. 

Наталия, жителка на Киев: " Това е цялостно двуличие. На 31 декември нямаше помирение. На Нова година ни бомбардираха ". За първи път от 300 години отделилата се преди 5 години Украинска православна черква ще отслужи на следващия ден Рожденственската литургия в катедралния храм " Успение Богородично " на Киево-Печорската лавра.

Източник: БНТ
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР