Едно от най-мощните земетресения в историята на Мексико и достигналия

...
Едно от най-мощните земетресения в историята на Мексико и достигналия
Коментари Харесай

Двоен удар за Мексико

Едно от най-мощните трусове в историята на Мексико и достигналия късно нощес сушата вихър Катя нанесоха двоен удар на американската страна, отнемайки живота на минимум 61 души , заяви Асошиейтед прес.
 Мексико БГНЕС
Земетресението с магнитуд 8,1 и епицентър край южните тихоокеански крайбрежия на Мексико събори стотици здания в няколко щата в четвъртък, минути преди среднощ. Най-тежко обиден е град Хучитан в щата Оаксака, където починаха 36 души и една трета от жилищата бяха срутени или развалени дотам, че са негодни за живеене. Това заяви нощес президентът Енрике Пеня Нието в ефира на канал " Телевизия ".
 Мексико БГНЕС
Националният център за ураганите заяви, че ураганът Катя е измършавял до тропическа стихия, когато е навлязъл във вътрешността в Мексико, с ветрове от 72 км/ч. Той доближи сушата през вчерашния ден северно от град Теколутла като вихър от първа категория с ветрове от 120 км/ч.
 Мексико БГНЕС
След земетресението най-малко 1,8 милиона души останаха за малко без ток, а управляващите затвориха учебните заведения в минимум 11 щата, с цел да ревизират дали постройките са безвредни.
Министерството на вътрешните работи заяви, че 428 жилища са разрушени и върху 1700 са нанесени вреди единствено в щата Чиапас.
 Мексико БГНЕС
В столицата Мексико няма огромни провали, само част от мост на строяща се автомагистрала, водеща към планувано ново интернационално летище, се срути поради труса.
  По тематиката 8 по Рихтер разклати крайбрежие на Мексико (ВИДЕО) Жертви и опустошения след мощния трус в Мексико (СНИМКИ/ВИДЕО) Над 260 вторични труса след мощното земетресение в Мексико
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР