Награда АСКЕЕР за 2024 година спечели Елена Нацариду за костюмографията

...
</TD
>Награда АСКЕЕР за 2024 година спечели Елена Нацариду за костюмографията
Коментари Харесай

Крали Марко - последната балканска легенда отличен с Аскеер

Награда АСКЕЕР за 2024 година завоюва Елена Нацариду за костюмографията на спектакъла " Крали Марко – последната балканска легенда " от Владимир Левчев и режисьор Анастасия Събева. Продукцията на държавна такса " Сава Огнянов " Русе бе отличена нощес при.

Елена Нацариду показа, че премията е непредвидена за нея и благодари на целия екип, и персонално на режисьора Анастасия Събева, която по думите й е съумяла да изкара най-хубавото от нея, както и от всичките й сътрудници в представлението.

Тя се пребори за статуетката в конкуренция с Мариета Голомехова, номинирана за костюмите си в две представления – " Преображение " и в " Портретът на Дориан Грей " от Оскар Уайлд, реж. Веселка Кунчева, Драматичен спектакъл " Рачо Стоянов " – Габрово. Третият номиниран в категорията " Костюмография " беше Свила Величкова за работата си в " Опасни връзки " от Шодерло дьо Лакло, режисьор Станка Калчева, в Младежкия спектакъл " Николай Бинев ".

" Аскеер " е българска премия за принос към театралното изкуство. Наградите се връчват от 1991 година от фондация " А`Аскеер ".

През 1996 година композиторът Пламен Мирчев - Мирона взема АСКЕЕР за музиката на постановката на Пазарджишкия спектакъл " Тайното Евангелие на Йоан " от Стефан Цанев, напомнят от държавна такса " Сава Огнянов " - Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР