Барселона все пак уволни Шави Ернандес от поста треньор, въпреки

...
Барселона все пак уволни Шави Ернандес от поста треньор, въпреки
Коментари Харесай

Барса за втори път промени решението си и все пак уволни легендата Шави

Барселона въпреки всичко уволни Шави Ернандес от поста треньор, макар че единствено преди месец публично разгласи, че той остава и за идващия сезон. Очаква се напълно скоро да бъде оповестено и името на наследника му - германеца Ханзи Флик.

В неделя Шави ще води и последния мач в шампионата, който е вкъщи против Севиля.

Феновете ще го изпратят с аплаузи, както прилича на една фигура с голямо значение за клуба.

44-годишният бивш капитан и водач на полузащитата изведе Барса до купа предишния сезон, само че през този нещата по никакъв начин не вървяха добре.

Второ място в шампионата, надалеч зад Реал (12 точки пасив), отпадане на четвъртфинал в Шампионската лига, както и разгромна загуба за Суперкупата от Мадрид - причините за какво сезонът на каталунците е неуспех.

И все пак е необичайно. През януари самият Шави разгласи, че напуща след сезона. И се е схванал с клуба за това. През април Барса разгласи, че Шави остава, освен това - публично.

Сега отново публично идва известие, че въпреки всичко ще има разлъка.

59-годишният Флик бе уволнен от немската федерация през септември предходната година от поста народен селекционер на Германия.

Той не съумя да реализира резултати с Бундестима, които да са даже покрай това, което направи с Байерн. През 2020-а баварците с него отпред направиха требъл с купа и купа в Германия, както и Шампионската лига.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР