През април, докато Индия се подготвяше за първата фаза от

...
През април, докато Индия се подготвяше за първата фаза от
Коментари Харесай

Четири антимюсюлмански твърдения, доминиращи в изборите в Индия: Каква е истината?

През април, до момента в който Индия се приготвяше за първата фаза от големите си седеметапни национални избори, които ще приключат с резултати на 4 юни, анкетьорите попитаха гласоподавателите какви проблеми са ги вълнували най-вече.

Работните места и инфлацията са класирани най-високо в техните отговори. Но защото министър-председателят Нарендра Моди и неговата Бхаратия Джаната партия (BJP) се пробваха да защитят дългото си десетилетие на ръководство пред лицето на рецензиите от страна на опозицията, водена от Конгресната партия, те също бяха упрекнати от критици в поощряване на тропи, които, отдавна, бяха антимюсюлмански свирки за крайнодесните в страната.

Опозицията упрекна Моди в тирада на омразата против мюсюлманите, а индийската изборна комисия – самостоятелният орган, претрупан с провеждането на изборите в страната – изпрати предизвестие до водача на партията BJP по отношение на мненията на премиера. Избирателните закони не разрешават откритото потребление на религията за набир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР