Едно от най-честите и неочаквани неразположение е главоболието. То може

...
Едно от най-честите и неочаквани неразположение е главоболието. То може
Коментари Харесай

Продуктите, които лекуват главоболието

Едно от най-честите и непредвидени неразположение е главоболието. То може да възникне вследствие на диета, стрес, недоспиване, месечен цикъл и други. Известно е, че някои храни са способни да ни причинят главоболие, до момента в който други съумяват да ни предпазят от болката.

Ето кои са тези храни и питиета, които би трябвало да консумирате повече и по-често, в случай че страдате от главоболие.

Вода : За никой не е изненадващо, че първа в листата е точно водата. Тя е значима за нас, тъй като с помощта на нея съумяваме да се хидратиране. Ако усещате мощно главоболие, първото, което ви съветваме да извършите, е да изпиете чаша, цялостно до горе с вода. Веднага ще усетите прохлада и ще се почувствате доста по-добре.

Мента : Ментата е решение за хора, които постоянно страдат от главоболие. Може да потъркате слепоочията си с пръсти, като преди този момент сте си поставили няколко капки масло от мента.

Кафе : Това е напитката, която ще ви помогне да се справите с главоболието. Веднага, щом усетите напрежение в региона на главата, изпийте чаша кафе.

Хималайска сол : Налейте чаша с вода, смелете малко хималайска сол в нея и прибавете сок от половин лимон. След минути ще сте не запомнили за дискомфорта.

Джинджифил : Джинджифилът може да ви помогне да се справите с мигрената. Имате няколко разновидността – да си приготвите чай от него, да го смесите с малко лимон и мед или да го похапнете независимо.

Плодове и зеленчуци с високо водно наличие: Една от аргументите за обострянето на мигрената е дехидратацията на организма. Ето за какво, с изключение на целесъобразните 8 чаши вода дневно, прибавете към менюто си плодове и зеленчуци, които ще ви хидратират в допълнение, като моркови, тиквички, краставици, селъри, любеница, пъпеш, ябълки.

Пресен лимонен сок: Той също може да понижи главоболието ви, защото е богат на витамин С. С него може да си приготвите и напитка за облекчение на мигрената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР