Единадесетокласниците от Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан“

...
Единадесетокласниците от Гимназията с преподаване на чужди езици Ромен Ролан“
Коментари Харесай

Единадесетокласниците Диана и Георги са новите млади омбудсмани на Стара Загора

Единадесетокласниците от Гимназията с преподаване на непознати езици „ Ромен Ролан “ Диана Щерева и Георги Георгиев са новата двойка млади омбудсмани на Стара Загора. Те бяха публично определени през днешния ден на гала в зала „ П. Р. Славейков “ от комисия в състав Надежда Чакърова – публичен медиатор за община Стара Загора, Станимира Димитрова – шеф на отдел „ Образование “, Маргарита Крумова – шеф на отдел „ Туризъм “, актуалните кмет на Млада Загора Йоана Попова и ръководител на Младежкия общински съвет Офелия Янакиева, както и досегашните млади омбудсмани Анна-Мария Богданова и Мелиса Халил.

Общо четири двойки показаха свои платформи пред съученици и комисия – дванадесетокласниците Снежина Николаева и Гергана Христова от СУ „ Тодор Каблешков “, както и десетокласниците и ученици на ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ Ивайло Жеков и Петър Бухчев, и Никол Маджарова и Валерия Йосифова.
-->
„ Имам мотив да ви поздравя с сегашния избор, само че и да благодаря за положителната самодейност на публичния медиатор на Стара Загора Надежда Чакърова за основаването на този формат, който даде концепция и на други общини да го разработят. Много по-лесно се реализира връзката с младежите по този метод, а те несъмнено имат забавните и другите визии за ръководството на града ни, които са потребни за всички ни. Надявам се, че и този екип ще работи сърдечно и с мисъл, както предходните. Реализирайте потребни начинания и надграждайте постигнатото “ – обърна се към присъстващите в залата отрасловият зам.-кмет Иванка Сотирова. „ На вас ви се поставя доста работа, не приемайте купата единствено като привилегия, влагайте смисъл в нея “ – сподели на новоизбраната двойка омбудсмани зам.-кметът.

„ Гордеем се с представянето ви. Всяка концепция, която споделиха претендентите за млади омбудсмани през днешния ден, ще се опитаме да осъществяваме, тъй като е значимо да се вслушваме един в различен. Работете дружно и обединени. Стара Загора има своите будни и младежи “ – сподели Надежда Чакърова. Заедно с екипа си тя осъществя самодейността за четвърти път.

Досегашните млади омбудсмани Анна-Мария Богданова и Мелиса Халил направиха презентация на дейностите, които са осъществили дружно с младежите в Стара Загора. Редица юношески и публични дела са били инициирани или подкрепени от девойките.

Една от тях е благотворителна акция за събиране на книги за унищожената библиотека в град Кубрат. Грамоти и признателност получиха всичките 9 учебни заведения, прегърнали концепцията и съдействали за даряването на 1200 издания – ПГ „ Св. Иван Рилски “ и 2-ро ОУ „ Св. Паисий Хилендарски “ – Раднево, СУ „ Пейо Яворов “ – Чирпан и старозагорските 2-ро ОУ „ П. Р. Славейков “, ПГСАГ „ Лубор Байер “, ППГ „ Гео Милев “, ТГ „ Княз Симеон Търновски “ и ГПЧЕ „ Ромен Ролан “, както и Детски център „ Млакият принц “.

В края на събитието омбудсманът на Стара Загора Надежда Чакърова разгласи, че и тази година ще бъде осъществена благотворителната акция „ Елха на чудесата “. След 20 ноември в офиса на публичния медиатор ще се събират художествени и помощни материали, които да бъдат в интерес на децата, които имат специфични просветителни потребности.#

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР