Един от най-нагледните примери за бързо технологично развитие през последните

...
Един от най-нагледните примери за бързо технологично развитие през последните
Коментари Харесай

DxOMark проследи развитието на камерите на смартфоните



Един от най-нагледните образци за бързо софтуерно развиване през последните години са мобилните устройства и най-много смарт телефоните. Възможностите на техните камери не са изключение от този развой. Сайтът DxOMark, занимаващ се с оценка качеството на изображенията, предлагани от разнообразни фотоапарати, обективи и мобилни устройства, разгласява ретроспективна публикация, проследяваща развиването на смарт телефоните в тази тенденция за последните 5 година

Качеството на изображения, предлагани от производители на камери като Sony, Nikon и Canon също прогресират непрекъснато, само че имайки поради рестриктивните мерки, с които би трябвало да се оправят разработчиците на мобилни устройства, развиването в тази сфера е не по-малко впечатляващо.

Прочетете още: Как да вършиме по-добри фотоси със смарт телефон?

От DxOMark проучват доста аспекти, като да вземем за пример битката с шума с минимални загуби на подробност, стабилизацията на изображението, автофокуса и други Обръща се внимание и на съвременни функционалности, като симулацията на така наречен боке (размиване на фона).

Областите, в които смарт телефоните са се развили най доста са:

- Оптичната стабилизация, позволяваща снимане от ръка при по-ниска осветеност;

- Системите за шумоподтискане, употребяващи данни от няколко кадъра;

- Увеличаване броя на камерите (в момента приказваме за двойки датчици, а скоро евентуално и за тройки).

Специалистите от уеб страницата са присъединили в публикацията доста изображения, позволяващи да видите образно какъв брой е огромен напредъкът за последната петилетка (Несъмено е сполучлива. Следващата – за три!).

DxOMark завършват публикацията по този начин: “Огледално-рефлексните и безогледалните камери към момента водят в някои области, само че при обработката на изображенията Canon, Nikon и Pentax и други изостават по отношение на опциите на Apple, Samsung, Гугъл и Huawei. Благодарение хардуерните си прерогативи по-големите камери в действителност не се нуждаят от толкоз обработка, колкото смарт телефоните, с цел да предложат положителни изобажения, само че безспорно изоставането на смарт телефоните по отношение на огледално-рефлексните камери се стапя.”
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР