Руснаците вече са уверени, че яденето на ларви на мухи

...
Руснаците вече са уверени, че яденето на ларви на мухи
Коментари Харесай

В Сколково правят хранителни добавки от мухи, казват, че е полезно

Руснаците към този момент са уверени, че яденето на ларви на мухи е освен обикновено, само че и потребно. Те би трябвало да подобрят публичното здраве.

Руският теоретичен център Сколково стартира създаването на хранителни добавки от ларви на инсекти. Те към този момент са почнали да пекат самун от черната войнишка муха, оповестява The Moscow Times.

Разработчиците настояват, че протеинът от обезмаслени инсекти удвоява скоростта на узряване на тестото и също по този начин усилва периода на валидност на хляба.

Генералният шеф на компанията Biolaboratory, която отглежда мухи, Генадий Иванов, отбелязва, че пазарът на артикули от инсекти в Русия към момента не е образуван и би трябвало да се преодолеят психическите бариери измежду потребителите.

„ Свикването с мисълта, че това е обикновено и даже потребно, би трябвало да става последователно, когато хората усетят резултата от тази муха на всекидневно равнище, ще виждат, че боледуват по-рядко, ще бъдат доста по-спокойни за насекомите в медикаментите. и храна ”, сподели Иванов.

През октомври 2023 година съветските управляващи признаха развъждането...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР