Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това,

...
Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън това,
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма дупка в бюджета

Няма дупка в бюджета. Ако се вършат разноски отвън това, което е гласувано в Народното събрание, тогава въпросът е към служебния финансов министър кои пера се понижават. Това сподели пред публицисти в Стара Загора съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Асен Василев в отговор на въпрос дали има заплаха дупката в бюджета да се усили след подпомагането на фермери, земеделци и миньори.

" Това, което оставихме на служебния кабинет е осъществяване на налозите тъкмо както са по проект график, разноските бяха по-ниски, знаете, че в Бюджета има остатък в края на март. Тези спомагателни разноски, които се вършат, по принцип би трябвало да могат да бъдат направени или на база запас в бюджета или на база понижение на други разноски, това са единствените два източника за правене на спомагателни разноски " изясни Василев.

По думите му единствените пера, които могат да се понижат, са пера в Капиталовата стратегия.

" Доколкото виждам сега се приготвя решение с спомагателни средства, които не са в границите на Министерството на земеделието и би трябвало да се види от кое място те ще бъдат взети ", разяснява още той.

Според Кирил Петков и Радослав Рибарски парите за енергетиците и миньорите са " предизборни трохи ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР