Един от големите световни феномени, които все още остават неразрешени,

...
Един от големите световни феномени, които все още остават неразрешени,
Коментари Харесай

Кой е направил кристалните черепи?

Един от огромните международни явления, които към момента остават неразрешени, е произходът на кристалните черепи. Откъде са, кой ги е основал и защо са служели? Това се все въпроси, които остават без отговор.

Досега са открити 13 черепа, които се съхраняват в музеи и частни сбирки, само че съгласно някои калкулации са повече от 20. Те съставляват точни копия на човешките черепи, открити в Централна Америка и в Тибет. Планинският кристал, от който са направени, мъчно се поддава на обработка. По-тъврди са от него единствено топазът, корундът и диамантът. Много е мъчно да обработиш някой от тези минерали, без да го разцепиш.

 Кой е направил кристалните черепи?

Най-красивият бистър череп е открит през 1927 година в Централна Америка. Той доста години бил в дома на откривателката му Ан Мичъл-Хеджис, осиновена щерка на археолог. При разкопки в града Лубаантум, в който са живели маите, момичето изкопало прелестен подарък за 17-я си рожден ден.

Отделно от черепа била открита и долната му челюст, която можела да се закрепи благодарение на шарнирни болтове, направени от планински кристал. До ден сегашен черепът от Лубаантум не се е трансформирал. Учените са изследвали неведнъж находката. Те открили, че от най-лекото подухване напразно долната челюст на петкилограмовия череп се движи.

Когато черепът се обръщал с „ лице ” към пламъците на огън, очните му дупки светвали злокобно. Това се дължи на изключителната точност, с която е изработен. Кристалът е шлифован по този начин, че при избрани услови се получава оптическият резултат. В тилната област има леща, която събира светлината и я насочва към очните дупки.

Кристалът е обработен по този начин, че по него няма и диря от инструмент. Според изчисленията на учените, с цел да се направи подобен съвършен череп от парче кристал, в случай че са спазени всички анатомични детайлности, са нужни седем милиона часове непрекъсната работа. Което се равнява на 800 години денонощен труд.

А в случай че черепът е култивиран по 12 часа на денонощие, работата би се проточила цели 1600 години. Само за шлифовката на повърхността му биха отишли 300 години.

След общуването с бистър череп доста хора се оплаквали от кошмари и ужасни видения, получавали главоболие и даже изпадали в положение на транс.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР