Колежи в САЩ призоваха пропалестинските студентски протестиращи да разчистят палатковите

...
Колежи в САЩ призоваха пропалестинските студентски протестиращи да разчистят палатковите
Коментари Харесай

Студентски протестиращи арестувани в Тексас, докато други в САЩ се противопоставят на искането да напуснат лагера

Колежи в Съединени американски щати приканиха пропалестинските студентски протестиращи да разчистят палатковите лагери с възходящи равнища на неотложност.

позвъняванията пристигнаха, когато полицията извърши още арести в Тексаския университет и Колумбийския университет сподели, че стартира да отстранява студенти, които се опълчиха на ултиматума да изоставен лагера там до крайния период следобяд.

Протестиращите, които се завърнаха в Университета на Тексас в Остин в понеделник бързо бяха посрещнати от десетки чиновници на реда, доста от които в екипировка за битка с безредиците. Шестима протестиращи бяха бързо задържани, а други бяха арестувани един по един.

Полицаите използваха пикантен спрей, откакто група протестиращи блокираха пътя на полицейски микробус, пренасящ стачкуващи, които бяха задържани. Тълпата се отдръпна, само че продължи да блокира изхода от кампуса. След това служителите на реда използваха два светкавични експлозива, с цел да разчистят пътя, с цел да може микробусът да напусне.

Републиканския...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР