е създател на едни от най-знаменитите и незабравими образи в

...
е създател на едни от най-знаменитите и незабравими образи в
Коментари Харесай

Чарли Чаплин, геният скитник

е основател на едни от най-знаменитите и незабравими облици в киното. Роден е в Лондон, само че работи през по-голямата част от живота си в Съединени американски щати. Считан е за една от най-важните фигури в историята на филмовата индустрияи най-талантливата персона от ерата на нямото кино. Той е най-известният артист в ранните холивудски филми, а по-късно и незабравим режисьор.

Великият е перфекционист и финансовата му самостоятелност му разрешава да прекарва години в създаването и производството на даден филм. Носител е на две почетни награди " Оскар ", през 1929 и 1972 година
 И дано митингите стартират в този момент 5 авг 2022 | Както От града към този момент писа, четвъртия кабинет, който Румен Радев назначава, ще първото служебно държавно управление,...
Пише, режисира, продуцира, редактира, взе участие в тях и композира музиката за множеството от филмите си.

Кариерата му обгръща повече от 75 години, от детството във викторианската ера до една година преди гибелта му през 1977 година и е изпълнена с несъгласия.

Обвиняван е в благосклонности към комунистите и влиза в черния лист на Холивуд, а женитбите и връзките му с доста по-млади от него дами провокират кавги. След почналото следствие на ФБР великият Чаплин е заставен да напусне Съединените щати и да се откри в Швейцария.

" The Charlie Chaplin Archives " с създател Пол Дънкан е ново обстойно издание на Taschen, което събира големия списък на по този начин обичаната звезда, като включва и неразказвани истории за Чаплин и неговите филми, както и други съкровища. Предлагаме ви да се насладите на част от фрагментите от книгата, намерили място в селекцията на английското издание " Гардън ", отдадена на премиерата на " The Charlie Chaplin Archives ".

Приятно странствуване в света на една същинска легенда!



Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР