Двукратният световен шампион Макс Верстапен написа още една страница в

...
Двукратният световен шампион Макс Верстапен написа още една страница в
Коментари Харесай

Верстапен надмина Фетел

Двукратният международен първенец Макс Верстапен написа още една страница в историята на " Ред Бул " след Гран При на Монако с 39-и си триумф, с който той усъвършенства достижението на германеца Себастиан Фетел като водач с най-вече победи за тима на Формула 1.

Германецът към момента води пред нидерландеца по извоювани трофеи с 4-2, само че 25-годишният Верстапен има задоволително време, с цел да доближи или надмине тази граница, откакто е на път да завоюва трети трофей през актуалната акция.

Нидерландецът води с 39 точки пред мексиканския си съотборник и непосредствен противник Серхио Перес, откакто завоюва четири от шестте кръга досега.

" Ако имаш добра кола, можеш да подобриш тези достижения ", сподели нидерландецът, когато му беше напомнено за върха.

" Но да, ужасно е. Искам да кажа, че в никакъв случай не бях си представял, че ще доближи до това в кариерата си. Когато бях дете желаех да бъда водач от Формула 1, а да спечелвам тези надпревари е необикновено. Със сигурност е доста повече, в сравнение с в миналото съм си представял ", добави той.

Верстапен се причисли към " Ред Бул " по средата на сезона през 2016-а, след 23 надпревари за " Торо Росо " (сега " АлфаТаури " ) и взе първа победа при дебюта си в Барселона.

Фетел завоюва общо 53 надпревари, едно от тях с " Торо Росо ", 14 с " Ферари " и 38 за " Ред Бул ".

Победата на Верстапен в неделя беше втора за него за три години по улиците на Монако и третата поредна за " Ред Бул ".

" С тази победа той става най-успешният водач на " Ред Бул ". Макс надминава върха на Себастиан, което е ужасно достижение. Той явно е на върха и кара необикновено добре ", сподели шефът на тима Кристиан Хорнер.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР