Двата тайфуна, ударили Южна Корея и Япония, отслабнаха, предаде Асошиейтед

...
Двата тайфуна, ударили Южна Корея и Япония, отслабнаха, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

Двата тайфуна, връхлетели Южна Корея и Япония, отслабнаха

Двата тайфуна, блъснали Южна Корея и Япония, отслабнаха, съобщи Асошиейтед прес.

Тайфунът Сулик, който тази седмица мина през Япония, връхлетя западните елементи на Южна Корея през нощта и отслабна, придвижвайки се в североизточна посока. Дъждове, които той донесе, засегнаха и Северна Корея.

В Южна Корея пострадаха двама души, а млада жена се води за изчезнала, откакто бе повлечена от придошли води на остров Чеджу, оповестява Българска телеграфна агенция.

Заради стихията бяха анулирани над 700 полета. Бяха подадени 22 000 сигнала за прекратено електроподаване в частни домове и институции в южната част на страната. Бурята засегна и столицата Сеул, само че там не са нанесени съществени вреди.

Тайфунът Симарон, който засегна Япония, към този момент отслабна до тропическа стихия. Той аргументи проливни дъждове в Кобе и на други региони в Западна Япония. Сега бурята се придвижва в северна посока с ветрове със скорост 90 километра в час и пориви до 126 километра в час. Според прогнозите довечера може да връхлети остров Хокайдо.

Заради неприятното време в Япония бяха анулирани над 300 полета и бе прекратено придвижването на някои високоскоростни влакове.

Бурята аргументи разнородни вреди, измежду които наводнения и свлачища. Вятърна турбина рухна на остров Аваджи, а в Киото се срути покривът на шинтоистки храм.

Трима студенти се водят за изчезнали и се счита, че са били завлечени в океана от мощни талази, до момента в който палели огън на плаж в град Шидзуока. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР