Двама шведи, задържани на летището в Техеран в началото на

...
Двама шведи, задържани на летището в Техеран в началото на
Коментари Харесай

Двама шведи са осъдени в Иран за трафик на дрога

Двама шведи, арестувани на летището в Техеран при започване на 2020 година, са наказани на 5 и на 8 години затвор за наркотрафик. Това заяви през днешния ден Масуд Сетайечи, представител на иранската правосъдна власт, съобщи Франс прес.

Двамата са показани като " Саймън Каспър Браун " и " Стивън Кевин Гилбърт ".

" Саймън Каспър Браун, шведски жител, е наказан на пет години затвор и санкция за преместване на над 21 000 таблетки трамадол. Стивън Кевин Гилбърт, различен жител на същата страна, е наказан на осем години затвор, 60 удара с пръчка и санкция за владеене на 9,8 кг сок от опиумен мак, посочи представителят.



Двамата бяха упрекнати, че са част от интернационална мрежа за наркотрафик.

Трамадол е опиоиден болкоуспокояващ медикамент, прецизира Агенция Франс Прес.

Иран е част от главните направления за трафик на опиат и хероин от прилежащ Афганистан, най-големия производител на тези типове дрога в света.

Съдебната власт уточни, че двамата наказани " нямат нищо общо " с различен швед, упрекнат в шпионаж през юли и арестуван в Ислямската република, която не разкри самоличността му. Този арест беше осъществен на фона на напрежение сред Техеран и Стокхолм. В средата на юли Хамид Нури, някогашен чиновник в ирански затвор, бе наказан в Швеция на пожизнен затвор за " закононарушения против интернационалното право при утежняващи виновността условия " и " убийства ". Иран назова присъдата политическа и изиска Нури да бъде освободен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР