Двама нови народни представители положиха клетва. Това са Жеко Дандаринов

...
Двама нови народни представители положиха клетва. Това са Жеко Дандаринов
Коментари Харесай

Малко преди края на 47-то НС: Двама нови депутати положиха клетва

Двама нови народни представители поставиха клетва. Това са Жеко Дандаринов на мястото на Георги Гвоздейков от " Продължаваме Промяната " и Анита Коцелова на мястото на Виктория Василева от " ИТН ".

В момента Народното събрание разисква отчет за активността на Временната комисия за инспекция на събитията, довели до прекъсване на природния газ от " Газпром износ ", и извършената процедура за избор на различни снабдители от " Булгаргаз ".

Преди това от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи желаеха Народното събрание да прегледа импортираните от тях проекторешения по отношение на решението на Конституционния съд за оповестяване за противоконституционен на избора на Станислав Тодоров за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и предходният ръководител Иван Иванов да продължи да извършва функционалностите на ръководител на Комисията. Искането на опозицията за включване на проекторешенията в дневния ред обаче не беше подложено на гласоподаване. 

Няма потребност звездите да приказват, откакто има устав за активността на Народното събрание (НС), разяснява ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в процедура по метода на водене. В рамките на 47-то Народно събрание не успяхте да си уеднаквите практиката и държанието, да определите за кои тематики ще чакате отчети до безспир и по кои не, добави той. За КЕВР ще би трябвало и звездите да ви подскажат, че би трябвало да вземем решение в границите на тази седмица, уточни Карадайъ.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова уточни, че не може да се остави КЕВР във висящо състояние и прикани да се обмислят плановете на решения на Движение за права и свободи и на ГЕРБ. Тя прикани ръководителя на Народното събрание, в случай че не включи предложенията в дневния ред, да изземе самодейността и с писмо да уведоми КЕВР, че ръководител е Иван Иванов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР