ДСБ поиска анкетна комисия за разследване корупционни практики в правителството,

...
ДСБ поиска анкетна комисия за разследване корупционни практики в правителството,
Коментари Харесай

ДСБ поиска разследване за корупция на кабинета Борисов-3 заради НДК

ДСБ изиска анкетна комисия за следствие корупционни практики в държавното управление, свързани с публичните поръчки на НДК, оповестиха от тъмносинята партия.

Десните излязоха с декларация, в която реагират на изненадващия поврат в сагата към шефа на НДК Мирослав Боршош, който през вчерашния ден бе уволнен от министър Лиляна Павлова с претекст, че редовно не е изпълнявл инструкции и решения на Съвета на шефовете, а през днешния ден бе върнат на поста персонално от премиера Борисов, който даже махна НДК от ресора на Павлова и го даде на министъра на културата. 

Ходът е много фрапантен, защото самият Боршош изясни освобождението си с обстоятелството, че не се е поддал на корупционен напън.

" От ДСБ настояваме българската общност да разбере има ли корупция при организирането на Българското председателство. Няма по какъв начин да не си зададем въпроса има ли министър Павлова доверието на премиера и в случай че не, за какво не е поискана нейната оставка ", декларират от дясната партия.

Ето и цялата позиция на ДСБ:

Вчера от министерството, отговарящо за подготовката и провеждането на Българското председателство на Европейски Съюз, оповестиха, че министър Лиляна Павлова освобождава от поста изпълнителния шеф и член на борда на НДК Мирослав Боршош. Като претекстове бяха посочени редовно несъблюдение на инструкции, дадени от страна на едноличния притежател на капитала, както и редовно несъблюдение на решения на Съвета на шефовете. Също по този начин дейностите на досегашния изпълнителен шеф слагат под подозрение както положителното финансово ръководство на сдружението, по този начин и е застрашено осъществяването на всички действия по привеждането на постройката на НДК за потребностите на Председателството.

Същевременно, в свое изказване господин Боршош изясни своето уволняване, като резултат от отхвърли му да се подаде на корупционен напън при определянето на изпълнителите на публичните поръчки за ремонта на НДК.

Днес към този момент имаме цялостен поврат на обстановката. Българската общност беше известена, че след среща с министър ръководителя са „ изчистени несъгласията по отношение на метода на ръководство на държавното сдружение “, че господин Боршош се връща на поста си, а НДК се лишава от министър Павлова и се връща в Министерство на културата.

От ДСБ настояваме българската общност да разбере има ли корупция при организирането на Българското председателство.

Няма по какъв начин да не си зададем въпроса има ли министър Павлова доверието на премиера и в случай че не, за какво не е поискана нейната оставка.

Националното управление на Демократи за Силна България настояваме 44-то Народно заседание да свика анкетна комисия, която да откри:

има ли корупционен напън при реализирането на публичните поръчки, свързани с ремонта на НДК

прикрива ли се подобен напън от премиера или отрасловия министър, отговарящ за Председателството

Недопустимо е у българските данъкоплатци да има даже подозрение, че техните пари отиват за нечии частни ползи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР