30 години дипломатически отношения между република България и суверенния Малтийски

...
30 години дипломатически отношения между република България и суверенния Малтийски
Коментари Харесай

Тържествен концерт „Splendour Musicus“ - 29 май, 19,00 ч., зала „България”

30 години дипломатически връзки сред република България и суверенния Малтийски медал

По традиция и тази година в края на месец май стартират музикалните седмици на София. Фестивалът има достойнството да означи специфичната годишнини от определяне на дипломатическите връзки сред Република България и Суверенния Малтийски медал с церемониален концерт.

По този мотив в зала „ България " на 27 май от 14,00 ч. ще се организира конференцията, на която ще участва Н. Пр. Урсула Хофтер Дзуколи, дипломат на Суверенния Малтийски медал в България и участници в концерта.



Годишнината ще се ознаменува на 29 май със специфичен концерт " Splendour Musicus " на тематика „ Рицарство ". Малтийският медал е доста античен рицарски медал, учреден в Йерусалим през 11 в. и по време на неговата история рицарите са били също по този начин в Родос и Малта.

След 1834 година седалището на държавното управление на Ордена е в Рим, с доста дребна територия, само че Орденът наброява близо 15 000 члена и хиляди доброволци по целия свят. Днес той работи в 120 страни, грижейки се за хора в потребност посредством медицински, обществени и филантропични планове. В България орденът е осъществил над 550 действия и дарения в 250 разнообразни обитаеми места.

Тържественият концерт отдаден на рицарството, под надпис SPLENDOUR MUSICUS - Amor vel Roma, е план на Виржиния Атанасова, която е измежду най-изявените модерни български диригенти, експерт в региона на бароковата музика, ето за какво в програмата е включена музика на рицарска тема от Хендел, Вивалди, Андре Гретри и Хенри Пърсел, а композиторът Атанас Атанасов приготвя особено произведение, въодушевено от минезингера от 13 век Волфран декор Ешенбах. Концертът е част от програмата на МФ " Софийски музикални седмици "

Програмата на събитията може да видите тук:

https:

https:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР