Ако дипломатическите усилия за прекратяване на огъня между двете страни

...
Ако дипломатическите усилия за прекратяване на огъня между двете страни
Коментари Харесай

Израел тръгва срещу Хизбула след 26 юни?

" Ако дипломатическите старания за преустановяване на огъня сред двете страни за преустановяване на ракетните удари против Израел от страна на шиитските екстремисти и на ответните дейности на Въоръжените сили на Еврейската страна (ЦАХАЛ) не дадат резултат до 26 юни, то държавното управление на Бенямин Нетаняху може да предприеме дейни бойни дейности против Хизбула на ливанска територия след тази дата ", добави изданието.

 

" Наскоро специфичният делегат на Съединени американски щати Еймъс Хохстийн дойде в Бейрут. Там той се срещна с ръководители на проиранската организация за контролиране на спора. От терористичната формация сложиха изискване за прекратяването на ракетните и артилерийските обстрели, и другите враждебни дейности против Израел. То бе прекъсване на интервенцията на ЦАХАЛ в палестинския анклав на брега на Средиземно море линията Газа ", уточни още ТВ9.

 

" От " Хизбула " също обявиха, че всяко едно нахлуване против нея ще бъде възприето и като офанзива против Ислямската република, която ще отговори симетрично ", добави медията.

" В отговор на тези вести израелското военно управление утвърди проекти за защита на северната граница и прекачване на дейни военни дейности против Хизбула на територията на Ливан ", написа още ТВ9.

 

Междувременно друга медия от Еврейската страна - мигнюз - заяви, че самолети на състава на ЦАХАЛ са пуснали листовки над военни поделения в Сирия. " Войници и офицери от сириийските въоръжени сили умират, тъй като режимът на Башар Асад е в тясно съдействие с Хизбула. Ние ще продължаваме с нашите удари по силите на Дамаск, до момента в който Асад не приключи връзките си проиранските терористи ", обявиха от ЦАХАЛ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР