Дружеството „Булгартрансгаз“ е теглило девет кредита от различни банки със

...
Дружеството „Булгартрансгаз“ е теглило девет кредита от различни банки със
Коментари Харесай

Румен Петков: „Булгартрансгаз“ може да бъде изправен пред фалит

Дружеството „ Булгартрансгаз “ е патило девет заема от разнообразни банки със период над една година за сключването, без глоба от КЕВР - неразрешено по силата на Закона за енергетиката. Това сочи инспекция на енергийната комисия, в отговор на заявление по ЗДОИ от страна на АБВ, заяви пред медиите ръководителят на партията Румен Петков. Той дефинира въпроса за „ Булгартрансгаз “ като извънредно трагичен.

„ След неведнъж наше гледище КЕВР направи обстойна инспекция, която демонстрира трагична обстановка от позиция на гаранцията за бъдещи доставки на газ в страната. В пет от договорите за банков заем са учредени залози, за което „ Булгартрансгаз “ също не е желае глоба от Комисията, а това също е в несъгласие със Закона за енергетиката “.

Петков дефинира като извънредно необичайно бездействието на министъра на енергетиката във връзка с „ Булгартрансгаз “, в това число и по кадровите въпроси в сдружението.

„ Той на следващия ден има три благоприятни условия. Едната е да в профил управлението на „ Булгартрансгаз “ неотложно и да сезира прокуратурата. Втората стъпка, която може да направи, в случай че не предприеме първата, е да излезе в отпуск по майчинство. Третата стъпка е просто да излезе и да каже - не ставам за тая работа “ и да напусне. Четвърто решение това момче няма “.

Румен Петков счита за неприемливо „ Булгартрансгаз “ да продължи да работи по досегашния си метод. Той е безапелационен, че би трябвало да стартира неотложно разбор на положението на „ Булгартрансгаз “, тъй като сдружението може да бъде изправено пред банкрут.

В последващо свое заявление по ЗДОИ Политическа партия АБВ насочи запитване към КЕВР – правилно ли е, че „ Българска банка за развиване “ (ББР) е предоставила на „ Булгартрансгаз “ заеми. Отговорът сочи, че ББР отхвърля да даде информация на КЕВР по въпроса – за претекстовете, основанието и мащаба на заема.

„ Имам съображение да смятам, че заемът отива към 150 млн. лева Ако това е направено, за какво министърът на стопанската система не разгласи „ Булгартрансгаз “ измежду странните кредитополучатели? Защото в случай че министърът на стопанската система и министърът на енергетиката крият закононарушения в енергетиката, президентът Радев би трябвало да се замисли доста надълбоко. Както и всички ние “.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР