Израелските удари в Южен и Източен Ливан убиха най-малко петима

...
Израелските удари в Южен и Източен Ливан убиха най-малко петима
Коментари Харесай

Израелски удари в Ливан убиха най-малко петима души

Израелските удари в Южен и Източен Ливан убиха минимум петима души в петък,  сред които и две деца. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира източници от сигурността и УНИЦЕФ.

В петък серия от израелски удари против крайбрежен град на север от нормалната зона на спора убиха член на " Хизбула " , както и двама сирийски цивилни, споделиха източници от сигурността. УНИЦЕФ Ливан настрана заяви, че две деца са били убити при израелски удар в петък.

Отделен израелски удар против Мадждал Анджар, на източната граница на Ливан със Сирия, умъртви Шархабил ал Сайед, член на палестинската въоръжена формация Хамас, който отговаряше за интервенциите на фракцията в източната котловина Бекаа в Ливан, съгласно два източника от сигурността. Ударът също умъртви различен палестински член на " Хамас ", споделиха източниците.

Израелската войска съобщи, че нейните сили са блъснали ракета-носител на " Хизбула " и военна инфраструктура в Южен Ливан и потвърдиха гибелта на Ал Сайед.
 Израелски удар умъртви пълководец на
Израелски удар умъртви пълководец на " Хизбула " в Ливан

Убитият е отговарял за южния фронт на екстремистката формация

Той сподели, че сирените, предупреждаващи за наближаващи ракети и враждебни самолети, са звучали в няколко общности през целия петък и в един миг са разпознати 75 изстрелвания, преминаващи от Ливан към Израел . Той сподели, че десетки изстрелвания са били прихванати и няма незабавни известия за смъртни случаи или вреди.

Говорейки пред бойци по време на оценка на обстановката и обиколка на север, министърът на защитата Йоав Галант сподели, че до момента в който Израел се надява на дипломатическо решение, той също по този начин се готви за по-нататъшна ескалация.

" Трябва да сме готови и да имаме поради, че всичко може да се случи, сподели той. Искаме да изчерпим всяка опция да го създадем посредством съглашение, тъй като знаем, че има разноски за войната, които бихме предпочели да избегнем, само че би трябвало да имате поради, че това (ескалация) може да се случи. "
 Галант: Израел унищожи командването на Хизбула в Южен Ливан
Галант: Израел унищожи командването на Хизбула в Южен Ливан

Половината от командирите на " Хизбула " в Южен Ливан са отстранени, а другата половина се крият и изоставят Южен Ливан

Припомняме, че Израел и ливанската въоръжена формация " Хизбула " в продължение на седем месеца, паралелно с войната в Газа. Други ливански фракции, както и палестински групировки също са изстреляли ракети против Израел от Ливан.

Размяната на огън се ускори през последните дни . и извърши офанзива с дрон най-навътре в израелска територия от октомври насам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР