Доста любопитен отбор за участие на домакинските зимни олимпийски игри

...
Доста любопитен отбор за участие на домакинските зимни олимпийски игри
Коментари Харесай

В китайския отбор по хокей за Пекин има 18 американци |

Доста любопитен тим за присъединяване на домакинските зимни олимпийски игри събра тима на Китай. В състава от 25 играчи единствено 7 са китайци, а останалите 18 - северноамериканци.

До любопитната обстановка се стига, откакто излиза наяве, че китайците не могат да сглобят тим, който да не стане за смях пред света при срещи със суперсилите в този спорт Съединени американски щати, Канада, Русия или Германия. Заговаря се даже, че Норвегия може да размени Китай в шампионата.

От интернационалната федерация IIHF обаче имат предписание, съгласно което чужденец може да взе участие на олимпийски игри, в случай че в последните две години е живял и играл за националния тим на друга страна. Така се стига до решението да се поддържа локалния тим Кунлун Ред Стар в търсенето и селектирането на перспективни играчи от водещи народи. Кунлун Ред Стар взе участие и в Континенталната хокейна лига (КХЛ), където се обиграва против мощни тимове от Русия.

В резултат в този момент на леденото поле за Китай ще излязат даже хокеисти с опит в НХЛ. Вратарят Джереми Смит има даже 10 мача за тим като Колорадо Аваланч. Той подписва с Кунлун през 2019 година и в този момент дава отговор на изискванията да играе на олимпиадата и е разчувствуван от тази опция.

“Това е страхотна опция. Дори не съм и мечтал да играя на олимпийски игри и то за страната хазаин ”, споделя Смит.

В състава е и Джейк Челиос, чийто татко Крис има кариера от 26 години в НХЛ. В фамилията му не са приели с усмивка решението да играе за Китай в началото, само че в този момент го поддържат.

Заради решението на управлението на НХЛ да не разреши на играчи да вземат участие за националните си тимове в Пекин, в този момент китайският тим може да се окаже много конкурентен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР