Досегашният областен управител на Ловеч Георги Терзийски ще бъде назначен

...
Досегашният областен управител на Ловеч Георги Терзийски ще бъде назначен
Коментари Харесай

Георги Терзийски ще оглави АПИ

Досегашният регионален шеф на Ловеч Георги Терзийски ще бъде назначен за ръководител на управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова.

На днешното съвещание на държавното управление министрите освободиха Терзийски от досегашния му пост като регионален шеф на Ловеч, осведоми пресслужбата на районното министерство.

„ Георги Терзийски е с административен опит и считам, че ще се оправи с предизвикването да оглави Агенцията “, уточни Петя Аврамова. По думите ѝ АПИ има няколко значими задания и една от тях е осъществяването на цялостна промяна в пътните такси.

„ Това е напълно нова за България промяна, която изисква цялостна готовност на Агенцията и ще способства за събирането на повече средства, с които да можем да ремонтираме, рехабилитираме и построяваме републиканската пътна инфраструктура “, акцентира министърът.

Според нея другият значим сектор на пътната организация е построяването на нови автомагистрали и нови пътища.
„ Работим интензивно по завършването на Автомагистрала „ Струма “, доизграждането на Автомагистрала „ Хемус “ и работим за Автомагистрала „ Европа “, подсети Аврамова и осведоми, че в управителния съвет на АПИ е назначен и нов член – Радослав Влахов, написа инвестор.бг. " Заедно с Дончо Атанасов, който има дълготраен опит в пътния бранш, новият управителен екип на Агенцията ще се оправи с всички провокации. ”

Във връзка с въвеждането на електронната система в страната министърът съобщи, че няма страна, която да е въвела такава система за един ден и това е развой, който ще продължи през цялата 2019 година.

Investor.bg напомня, че до избора на Георги Терзийски се стигна откакто ръководителят на АПИ Светослав Глосов подаде оставка поради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР