Домът е мястото, където човек гради живота си. Заради това

...
Домът е мястото, където човек гради живота си. Заради това
Коментари Харесай

Най-силните талисмани за дома

Домът е мястото, където човек гради живота си. Заради това всеки се стреми да го съхранява сигурен и спокоен. Едно от средствата за това са талисманите и амулетите за дома, които освен че красят жилището, само че и го пазят.

Някои от изброените неща са предмети, които до в този момент не сте и предполагали, че в действителност играят ролята на мощни талисмани и амулети. Поставянето на вази, саксии и други керамични съдове в дома да вземем за пример датира още от антични времена. Смята се, че това сплотява фамилията, а тези съдове държат къщата цялостна. По предписание те в никакъв случай не трябва да се оставят празни.

Най-подходящи талисмани за дома са живите растения. Освен свежестта, която се носи от тях, зеленият им цвят излъчва позитивна сила – по този начин нужна на всеки дом. Като най-силни за дома се предлагат дървото на парите, дървото на щастието и бамбукът. Цветята, обичайни за български дом, са здравец, мушкато и индрише. Те имат хубава и мощна сила, която пречиства и защищава дома.

Добър амулет, който можете да поставите на видно място в жилището си, е фигурката на слонче. Смята се, че то пази обичта на близки и родственици, като подсигурява за тяхната честност.

Друга подобаваща дрънкулка, е тази на дракона. Драконът е античен китайски знак на дълголетието. Пази дома от зли сили и врагове. От египетската традиция пък се е запазило вярването, че изображения или фигурки на котки, сложени в жилището, съхраняват фамилния уют.

Балансът в дома се държи и от огледала и камбанки. Огледалата обаче не би трябвало да са сложени едно против друго. Също по този начин се счита, че всяка ръчно направена движимост е притежател на положителна сила.

Други практики, които можете да практикувате, с цел да поддържате хармонията в дома и фамилията си, са:

Столовете би трябвало да са четен брой. Той е знак на триумф, до момента в който нечетният брой – на самотност.

Леглото в спалнята ви не би трябвало да е сложено под прозорец, а долният край не би трябвало да е ситуиран против врата. В спалнята би трябвало да е ярко.

 Амулети за спалня

Мебелите би трябвало да са нови и комфортни, а не остарели – носят негативна сила.

Течащите кранове символизират приключване на пари от вкъщи ви.

Поддържайте прозорците си чисти. Това води до повече изясненост в живота ви.

Вратите би трябвало да се отварят елементарно и необятно, с цел да може позитивната сила да проникне елементарно в дома ви.

Пречистете дома си със запалена църковна свещ. Ако усетите, че ви се случват отрицателни неща или сходни мисли са обзели съзнанието ви, обиколете всички стаи със запалената свещ. Пламъкът ѝ ще пречисти неприятната сила.

Декорация от жълъди би предпазила дома ви от неприятни събития и негативна сила. В предишното викингите са ги употребявали с вярата, че ще предпазят дома си от гръмотевици. Смята ли са и че по този метод взимат силата на вековните дъбови дървета. Може да поставите бурканче с жълъди на видно място - за шанс и красива украса.

Страхотен метод да разчупите дизайн на дома и да внесете положителна сила са триъгълниците. Тези детайли символизират Светата Троица, както и стадиите от живота - раждане, зрялост, гибел. Освен това, триъгълник се счита за знак, засилващ връзката сред родителите и детето със своите непрекъснати страни.

Добре познатото синьо око на Назар, което може би носите като бижу върху себе си, може да бъде поставете и в дома, с цел да обезврежда неприятни очи или не толкоз положителна сила на хората, които ви посещава. Поставете го на уместно място против входната врата. Друг амулет за шанс вкъщи, подложен до, пред или над входната врата, е Ръката на Фатима. Изключително мощен знак за отбрана, шанс и обич.

Друг амулет за отбрана на дома, а и на вас самите, е клопката за сънища. Поставете го в спалнята, с цел да ви защищити от кошмарите и неприятната сила. Има извънредно красиви и съвременни декорации, чийто дизайн би се трансформирал в гръмък акцент вкъщи.

Няма по какъв начин да пропуснем и конската подкова за шанс. Хората са я употребявали за привличане на благоденствие в предишното, употребяват я и до през днешния ден. Древните хора са смятали, че в случай че дяволът реши да пристигна в дома ви, само че вие сте поставили подкова на вратата, той влиза в нея и не може да излезе, тъй като тя се заплита към врата му. Вярването в позитивната сила на подкова е непокътнато и до през днешния ден.

Сложете пари вкъщи - може да си извършите касичка, да сложите алегорична банкнота или монети на видно място. По този метод ще привлечете пари и благоденствие в дома.

Може да поставите икона на светец в дома си - дребна или огромна. Смята се, че това е най-силният амулет за здраве и благоденствие, на който хората са разчитали още от древността. Икона на светец в дома пази от неразбирателства, неприятна сила и неприятен шанс.

Нещо вкусно, само че и трайно, което ще притегли обич в дома ви, е медът. Съхранявайки бурканче с мен, гостите ще възприемат дома на комфортен и топъл, а поднасяйки го на обичан човек, му засвидетелствате обич и грижа. Дом, в който има мед, е богат дом.

 Медът е мощен амулет

Фигурка на кученце би донесла естетика, уют и любов в дома. За да привлечете шанса вкъщи, сложете в югоизточната част на хола или спалнята. За естетика и благоденствие, поставете кученце в източната част на хола. За по-малко стрес и по-голяма работливост, поставете такава дрънкулка на всички места вкъщи или в офиса. Фигурка на костенурка също се счита на предвестител на шанса вкъщи.

Фигурна на ухилен Буда в дома е амулет за благополучие. Може да си вземете по-голяма или по-малка, съгласно мястото, което можете да му отделите. Смята се, че Буда се радва, тъй като вижда по какъв начин проблемите изчезват и щастието се настанява на тяхно място. Ако потъркате Буда по корема, ще привлечете шанса в живота си.

Една или няколко фигурки на прасенца вкъщи ще привлекат финансовия разцвет и шанса. Неслучайно множеството касички са с техния лик. А и са много занимателни. Вземете си амулет прасенце за усмивки, шанс и финансово благоденствие.

Снабдете се с ароматни клечки с разнообразни миризми, които да ви харесват, несъмнено. Смята се, че запалени, клечките гонят застоялата и неприятна сила. Освен това основават една неповторима атмосфера, подобаваща за реализиране на душевна естетика, медитация или просто релаксиране вкъщи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР