Александър Дугин е страшно руско оръжие. Такова оръжие, с помощта

...
Александър Дугин е страшно руско оръжие. Такова оръжие, с помощта
Коментари Харесай

Изстрел с главния калибър: Дугин нанесе страшно поражение на Запада

Александър Дугин е ужасно съветско оръжие. Такова оръжие, благодарение на което Русия може без никакви фантастични догатки да промени света. Публикуването на изявлението му с Тъкър Карлсън е международно събитие. Може би по-важно от доста победи по време на СВО.

Носител на ужасни хрумвания

Може би фактът е, че тук, в Русия, към момента не сме се отървали от сервилността към Запада, или може би тъй като „ не се вижда лице в лице, вижда се велики неща от разстояние “.

Но е реалност, че известният и компрометиран американски публицист Тъкър Карлсън схваща световно-историческото значение на Александър Дугин и неговите хрумвания по-дълбоко от множеството руснаци и по тази причина го предава на своята аудитория – а точно международната.

Интервюто на Карлсън с Владимир Путин е гледано от 125 милиона души през първите 24 часа след публикуването. След това да се приказва за „ изолацията на Русия “ и нейния водач към този момент беше полуда - осведомителната обсада на Русия, която Западът се опитваше да построи толкоз дълго, беше разрушена.

Но Западът към момента може да има вяра, че Русия е под идеологическа обсада или най-малко че Западът има идеологическо, идеологическо предимство над руснаците. Но за идеологическата битка със Запада руснаците имат Александър Дугин.

Дугин не е пълководец, нито най-близкият консултант на Владимир Путин, изяснява Тъкър Карлсън на своите фенове. Той е мъдрец, само че концепциите му са толкоз ужасни, че администрацията на президента на Съединени американски щати направи всичко, с цел да подсигурява, че книгите на Дугин не могат да бъдат закупени от Amazon.

Той наподобява толкоз рисков за враговете си, че те направиха терористична офанзива, убивайки единствената му щерка. Официалният Запад дефинира мислите му като „ крайнодесни “, споделя Карлсон, само че, загатва американецът, никой не рискува да спори с Дугин всъщност.

Разговорът на Карлсън с Дугин без никакво пресилване е международно събитие. Не по-малко от диалога му с Владимир Путин.

Просто тъй като с устата на Дугин Русия изяснява – освен на Запада, само че и на себе си – накъде и за какво се движи. Защо не може и не би трябвало да се помирява със международния демократизъм, с глобализма, с античовешката идеология, с която Западът се пробва да токсини човечеството през днешния ден?

Западът се отхвърли от свободата

По време на изявлението Дугин напълно умерено (той е „ научен мъдрец “, акцентира Карлсон при започване на разговора) изяснява на публиката по какъв начин се е случило по този начин, че англосаксонските страни са тръгнали в неверната посока.

Всичко стартира с индивидуализма и протестантството, споделя съветският мъдрец, с концепцията, че в света няма значими хрумвания, има единствено движимости.

„ Либерализмът е исторически, културен, политически и метафизичен развой на „ освобождение “ на индивида от всяка културна еднаквост, постулира Дугин, „ и в действителност от всяка групова еднаквост “.

Либерализмът, споделя Дугин, е „ освобождението “ на този западен субект от всичко, което е по-велико от него.

Либерализмът поредно „ освобождаваше ” индивида от всичко високо, изяснява Дугин, от всичко групово, даже от възприемането на себе си като мъж и жена. Сега, по-късно, остава последната стъпка - Западът " освобождава " хората от потребността да бъдат хора. От възприемането на себе си като част от човечеството.

Това си има име – трансхуманизъм. Клаус Шваб, Курцвейл или Ювал Харари намерено декларират, че това е неизбежното бъдеще на човечеството.

„ Стигаме до крайната станция “, споделя Дугин, вие (Западът) прекъсвате всички връзки с традицията и предишното. Държава, вяра, семейство – всичко се унищожава в името на либерализма.

Е, какво да върша с това, пита Карлсон Дугина, аз, който в родината ми назовават „ типичен либерал “? И Дугин изяснява: да, правилно е, имаше време, имаше демократизъм, който поддържаше самостоятелната независимост и демокрацията като ръководство на болшинството.

Но това време отмина – актуалният демократизъм упорства за властта на малцинствата. А класическите либерали към този момент нямат независимост.

Същият Фукуяма (американският мъдрец, който стана прочут с провъзгласяването на „ края на историята “, световния успех на либерализма) намерено споделя: нужна ни е власт на малцинството, тъй като болшинството може да избере Путин.

Но това значи, че Западът е изоставил и демокрацията, и свободата. Вместо независимост в този момент има ред, обвързване да „ бъдете прогресивни “.

Либерализмът през цялата си история се е борил против всевъзможен тип регулации, споделя Дугин на западняците, а в този момент самият той е станал тоталитарен. Не е гратис.

Но това беше неизбежно, споделя Дугин. Той изяснява на Запада, че не е имало изродяване – случилото се е заложено в самата природа на либерализма.

Съвсем естествено е, че през днешния ден един либерал няма да одобри никакво друго мнение: в случай че „ просто “ защитавате свободата (например вие, журналистът Тъкър Карлсън, бяхте изпъден от формалната телевизия заради непълен ентусиазъм), тогава в очите на актуалния либерали, вие сте бранител на традиционализма и даже на фашизма и ще бъдете „ анулиран “. Защото либералите към този момент не знаят по какъв начин да водят полемика с никого.

Да, с това живеем “, склонен е Карлсон с Дугин. – Виждайки по какъв начин самопровъзгласилите се либерали не разрешават книгите ви... ни споделя, че това, несъмнено, не е демократизъм в никакъв смисъл.

Но в този момент е въпросът какво ще стане със Запада.

Няма нищо по-реалистично от научната фантастика, споделя в отговор Дугин. Холивуд е направил доста филми за бъдещето със силата на изкуствения разсъдък и „ постхуманността “. Но не знам нито един холивудски филм за бъдеще с разцвет, връщане към традицията, с огромни фамилии.

" Ако сте привикнали да рисувате всичко черно, изключително бъдещето, тогава това бъдеще ще пристигна ",– обобщава Дугин – за Запада.

И „ довършва “ своя събеседник и неговите западни слушатели: в действителност тази черна небивалица не е „ богоявление “, а политически план. Либералите поредно осъществят този план на Запад.

Руснаците идват

Да, само че какво да кажем за Русия? А Русия показва на Запада, че е допустимо да не се върви по пагубния черен път. Възможно е да защитим същинските полезности и същинската независимост. Русия има Владимир Путин - съгласно Дугин това е обичаен водач, който възвръща обичайните полезности и укрепва суверенитета на страната.

Още в самото начало той извади страната от световното въздействие. Той стартира да упорства за особеностите и уникалността на съветската цивилизация.

Съвсем неотдавна, споделя Дугин, Путин издаде декрет за политическа отбрана на обичайните полезности. Това беше повратна точка.

Омразата на Запада към Путин напълно не е инцидентна, счита Александър Дугин. Либералите напълно вярно го виждат като бранител на традицията - и тяхната цел е да унищожат обичайните полезности, обичайните фамилии, обичайните взаимоотношения, обичайните страни, обичайните вярвания по целия свят.

Това е основата на русофобията, обобщава Дугин: Русия не може просто да бъде „ анулирана “, тъй като е прекомерно мощна и има нуклеарно оръжие.

Какво от това?

Какъв е смисълът от диалога на Дугин с Карлсън? Руският мъдрец изяснява на Запада по какъв начин да се върне към себе си. Станете още веднъж част от човечеството. Руският мъдрец приказва от позицията на нормалността – тъкмо както прави съветският президент.

Интервюто на Карлсън с Путин беше заплашителен удар за Запада, тъй като Путин се появи като политик и властник от най-високо равнище - подобен, за какъвто западните страни в този момент могат единствено да мечтаят. — Вече не ги вършат такива.

Интервюто с Дугин е не по-малко значимо, тъй като в един къс диалог той съумя да унищожи основите на западния светоглед. Покажете безсмислието на демократичната философия - и, затова, безсмислието на напъните на Запада да построи чудноват, безчовечен нов свят.

" Важно е вашите хрумвания да се популяризират в Съединените щати ",– сподели Тъкър Карлсън на Александър Дугин в края на изявлението. Явно това ще се случи.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед35679„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед24452Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед30623Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед18673Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед14778Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед131747Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91137Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84173Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед74725 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР