Днес предприехме крачка в правилната посока в битката срещу хазартната

...
Днес предприехме крачка в правилната посока в битката срещу хазартната
Коментари Харесай

Климент Шопов: Днес предприехме крачка в правилната посока в битката срещу хазарта

" Днес предприехме крачка в вярната посока в борбата против хазартната взаимозависимост, която е същински камшик за актуалното общество. Щастлив съм, че част от признатите оферти бяха на " Възраждане ", тъй като нашата битка за възбрана на хазартните реклами по медиите е целенасочена и неотменна и в този момент жънем плодовете на продължителните си старания. ", съобщи нощес националният представител от " Възраждане ", Климент Шопов, във връзка второто гласоподаване на ЗИД на Закона за хазарта в Народното събрание през днешния ден.

Като разследване от днешните разисквания и последвало гласоподаване се стигна до ефикасна и дълго чакана възбрана за рекламата на
хазартни игри в радиото, малкия екран и електронните медии и интернет уеб сайтове. Сега Съвет за електронни медии ще следи за рекламата, не Национална агенция за приходите. Забранява се и реклама върху уреди, които са общинска и държавна благосъстоятелност.

Забраняват се игралните зали и
казина в обитаеми места под 10 000 поданици, само че също и на 300 м от всевъзможни просветителни институции. Забранява се, също по този начин, на лица, които взимат обществени помощи да играят хазарт. Изпълнението влиза в действие до период от три години, като единствено от " Възраждане " предложиха по-кратък интервал, само че той не се одобри.

Пресцентър " Възраждане "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР