Доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)

...
Доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)
Коментари Харесай

ОССЕ изрази загриженост относно предполагаемото малтретиране на украинци от Русия

Доклад на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) показва " сериозна угриженост " от хипотетичното малтретиране от страна на съветските управляващи на десетки хиляди украинци, които са били принудително депортирани от страната си и изпратени в по този начин наречените " центрове за пречистване ", съобщи радио " Свободна Европа ".

„ Има отчети, показващи, че хората са подложени на жестоки разпити и унизителни телесни претърсвания в такива центрове “, се споделя в отчет от 115 страници, с който Агенция Франс Прес е осведомена.

Докладът назовава основаването на такива центрове за „ обезпокоително “.

В него се прибавя, че тези, за които е открито, че са сътрудничили на украинските управляващи, „ постоянно просто изчезват “, като се допуска, че някои са трансферирани на следени от Русия територии, където са арестувани или даже убити.

„ Признаците от изтезания и малтретиране по труповете на убити цивилни също демонстрират неуважение на правилото на хуманността “, се споделя в него.

Докладът се основава на информация, получена от трима специалисти, посочени от ОССЕ, отразяващи войната в Украйна от 1 април до 25 юни.

Руското посолство във Вашингтон назова мненията опит за разпалване на " русофобия " и " некачествена западна дезинформация ".

„ Опитът на Вашингтон да оклевети въоръжените сили на Руската федерация явно е обвързван с неодобрение от триумфа на специфична военна интервенция “, се споделя в обява на посолството. Москва назовава нахлуването си в Украйна " специфична военна интервенция ".

Предишна задача на ОССЕ, обхващаща началото на съветската инвазия от 24 февруари до 1 април, откри „ ясни модели на нарушавания на интернационалното филантропично право “.

Human Rights Watch (HRW) също изрази угриженост по отношение на отчетите, като сподели, че Русия би трябвало неотложно да разкрие местонахождението и да освободи всички нелегално арестувани или депортирани украинци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР