Докато в България бяха отчетени температурни рекорди, то Германия беше

...
Докато в България бяха отчетени температурни рекорди, то Германия беше
Коментари Харесай

В България жега, в Германия – потоп!

Докато в България бяха регистрирани температурни върхове, то Германия беше наводнена от проливни дъждове. Пътища и здания бяха наводнени, оповестиха немските медии.

Гръмотевични стихии в северната и източната част на страната провокираха същински безпорядък. Службите получиха стотици позвънявания за повреди и потребност от помощ.

Една от най-натоварените автомагистрали в източната част на страната – А100, беше затворена за няколко часа от силите за сигурност. В столицата Берлин се стигна също до транспортен безпорядък.

Паднали дървета затвориха няколко линии на железниците, а доста пътища останаха под вода. Над 2000 сигнала бяха подадени към екипите в Берлин. Подобни числа са били достигани само по Нова година, заяви „ Тагесшпигел “.

Стотици пожарникари изпомпваха вода от домовете на берлинчани, а също така се включиха и доброволни екипи за справяне с тежката обстановка. Провинциите Бранденбург и Тюрингия също се оказаха под вода.

В столицата линии на метрото бяха затворени, а тежките метеорологични условия доведоха до затварянето и на други значими транспортни възли. Прогнозите на синоптиците не са обнадеждаващи.





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР