Докато основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж очаква екстрадицията си в

...
Докато основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж очаква екстрадицията си в
Коментари Харесай

Крипто организация събра близо 40 млн. долара в подкрепа на Джулиан Асандж

Докато създателят на WikiLeaks Джулиан Асандж чака екстрадицията си в Съединените щати, където да бъде съден за откриване на държавни секрети, неговите поддръжници съумяха да съберат над 39 милиона $, с цел да му оказват помощ в правосъдната отбрана.

AssangeDAO (абревиатура на Decentralized Autonomous Organization - децентрализирана самостоятелна организация) е нещо като фонд, който набира средства в поддръжка на свободата на Асандж.

Организацията съумя да събере криптовалути (12 682 етера) на стойност 39.2 милиона $ през последните пет дни, оповестява електронното издание FX Empire.

Средствата ще се употребяват за наддаване в търговете за незаменяемите токени (NFT) на Джулиан Асандж, които следва да излязат на пазара.

Censored е сбирка NFT-та, основана в съдействие с създателя на WikiLeaks и цифровия художник Pak.

AssangeDAO is now the largest JuiceBox DAO raise in History exceeding that of ConstitutionDAO.

Congrats everyone this seriously exceeded our wildest expectations!#FreeAssangeNOWpic.twitter.com/MqhZv6CWTK
— AssangeDAO (@AssangeDAO) February 6, 2022
През 2010 година Джулиан Асандж пусна в своя портал wikiLeaks няколкостотин хиляди секретни американски документи, които разкриват детайлности за връзките на американските политици с редица международни водачи, военните дейности в Близкия Изток, лостовете за реализиране на стопански ползи, лобизма и други чувствителни за Белия дом тематики.

До момента AssangeDAO е организацията, набрала най-голямо финансиране през платформата JuiceBox DAO. Тя надвиши предходния връх на ConstitutionDAO, която събра 11 613 етера за по-малко от шест дни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР