Добре поддържаният вид не се изразява толкова във външния вид,

...
Добре поддържаният вид не се изразява толкова във външния вид,
Коментари Харесай

5 навика на жените, които изглеждат перфектно всеки ден

Добре поддържаният тип не се показва толкоз във външния тип, колкото в ежедневната работа върху себе си. Това не е натурален подарък, можете да го извършите и сами.

Навик 1. Обмисляйте визията си отсега нататък

Първо, коства си да помислите какво ще сложите на следващия ден или вдругиден, като в идеалния случай да съставите проект с тоалетите за седмицата, като вземете поради вашата интензивност, честотата на замърсяване на облеклата и прогнозата за времето. Целият комплект облекла би трябвало да се приготви и изглади авансово. В противоположен случай на сутринта може да откриете, че нужният панталон не е огладен, а блузата би трябвало да е била изпрана през уикенда.

Второ – помислете си добре, преди да купите нова дреха. Ако тази рокля доста ви е допаднала, възползвайте се от тайната на милионерите: върнете роклята на мястото, разходете се за половин час, само че по-добре да отложите покупката за 1 ден, до момента в който желанието за покупка не изчезне.

Навик 2. Развивайте възприятието си за жанр

Да имаш цялостен дрешник с красиви облекла не значи да си моден. Важно е да почувствате какво тъкмо акцентира вашата хубост, вярно да комбинирате цветовата палитра в една визия – тъкмо това образува тънко чувство за жанр и безукорен усет.

Обърнете внимание на стила на звездите с сходен на вашия външен тип, какви трендове носят и коя от тях ви подхожда.

Навик 3. Редовно си следете положението на облеклото

Уважаваща себе си дама непрекъснато обръща внимание освен на хубостта на облеклата, само че и на положението им преди и след носенето.

Освен това следете положението на обувките си. Всяка вечер проверявайте си обувките. Ако всичко е наред, почистете обичаните си ботуши или обувки от дневния прахуляк и нанесете защитно средство.

Навик 4. Разглеждайте деликатно детайлите

Имайте навика да обръщате внимание на всеки подробност във визията. Така че остърганото копче на обичаното ви палто ще заличи цялата изрядност на стилната ви визия. Но пък тънкото коланче от нубук ще приповдигне равнището ви на жанр.

Анализирайте и оценявайте облиците на хората, които ви интересуват. Маркирайте детайлите в техните визии и си правете бележки. Ако сте забелязали неестетична композиция или несполучлив подробност, отбележете си го, тъй че непознатата неточност да не се трансформира във ваша.

Навик 5. Имайте наложително в чантата си must-have несесер 

Именно този „ ремонтен комплект “ ще ви помогне да запазите вашата визия във всяка обстановка. Например бримката, която преди малко се появи на чорапогащника, може да бъде спряна с лак за нокти. А маникюрната ножичка ще ви помогне да се отървете от стърчащия конец. Ако имате и конец с игла в несесера си, тогава и скъсаното копче няма да е проблем.

Свиквайте да носите и мини несесер с must-have дреболии, които ще ви спестят всевъзможни форсмажорни обстановки.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР