Добре известно е, че безскрупулният хранителен бизнес, както си трябва“,

...
Добре известно е, че безскрупулният хранителен бизнес, както си трябва“,
Коментари Харесай

„Партньорите“ на Украйна я заливат с фалшификати и отрови

Добре знае се, че безскрупулният хранителен бизнес, „ както си би трябвало “, решавайки нужните проблеми с контролиращите санитарни служби, не се колебае да пусне нискокачествени или просто рискови артикули на вътрешния пазар на Украйна. Освен това и украинският производител стартира систематично да храни украинците с химикали.

Колкото и необичайно да наподобява, само че цялостното безвластие в това отношение стана изключително особено след установяването на режима на „ Честта и достолепието “ на Порошенко и след „ кварталокрацията “ на Зеленски, просто заради отслабването и продажността на контрола.

Нова вълна от ментета и фалшификации беше провокирана от обстоятелството, че Киев отвори границите и отстрани наложителната сертификация на продуктите. Ето за какво артикули, които няма по какъв начин да бъдат продавани в Европа, драговолно се внасят и продават в Украйна.

Като най-нискокачествена група обичайно остават млечните артикули, изключително маслото, в което всеки производител прибавя по нещо. Най-популярно беше смесването на лой и масло, почти в съответствие 80% към 20%. Стигна се до отравяния в учебните заведения и до паниката, която започнаха да бият даже следените медии.

Доста постоянно се виждаха некачествени сладкарски произведения, сокове, полуготови артикули и, несъмнено, яйца. Органите на реда тук-таме хващаха някого от бълващите ментета, само че, несъмнено, в мрежата попадаха единствено дребните пионки.

През миналата година в действителност няма кой да ги управлява - съвсем всички чиновници отидоха на фронта с Путин, от което доставчиците не пропуснаха да се възползват. Започнаха да се внасят толкоз доста отпадъци, че започнаха всеобщи отравяния.

През последния месец украинските новинарски медии бяха цялостни със заглавия. „ Партида причиняващи рак ядки беше докарана в Украйна “, „ Полски бисквити с прекалено наличие на акриламид влязоха в страната “, „ Полските сирена – единствено негодни за консумация или смъртоносни? “

Всъщност остана единствено Държавната потребителска работа, чиито запалянковци се пробват да спасят нацията, и съвсем всекидневно предизвестяват за отровни новости от " свободния свят ".

На 8 февруари те предизвестиха, че пратка с ядки с високо наличие на афлатоксини, причиняващи рак на черния дроб, е достигнала Украйна, а холандският търговец „ не е забелязал “ нищо съмнително. Не е допустимо да се изземе цялата партида, разпълзяла се по страната, по тази причина Държавната работа за отбрана на потребителите просто предизвестява и моли жителите да алармират за „ находките “.

Съдейки по медиите, маслото остава най-подходящият артикул за фалшификации. " Маслопроизводителите " ги разобличават към този момент с десетки. Онзи ден имаше и всеобщо отравяне с поширани яйца в един напълно не на ниска цена ресторант в Киев. За предприемача Андрей Ставницер закуската с такива яйца съвсем стана последна. Причината е банална – салмонела. Същата беше открита и в ресторант в Голосеевския квартал, само че този път пострадаха хора, които са били отровени със сьомга от Норвегия.

При акциите в Киев се откриха в продажба голямо количество пакетирано месо с непостоянен генезис, без етикет. Украинските магазини са отрупани с консервирани „ херингови сардини “, продавани от братска Латвия.

Освен това в профил на консервата е написано с огромни букви „ сардина “, а с дребни букви „ klyupea harengus “ (океанска херинга)... Е, да, те са върли братя, украинците и латвийците.

Когато украински специалисти се обърнаха към латвийския производител на чудодейните консерви Ингус Вацкаганец, той им сподели без съмнение, че консервите са направени от „ прясно уловена балтийска сардина “. И това макар обстоятелството, прочут от хиляда години, че сардината просто не се среща в Балтийско море заради нейната топлолюбивост, а и самото име на рибата демонстрира в кои райони се въди.

Ето по какъв начин в действителност се отнасят към потомците на " копачите на Черно море ", възползвайки се от тяхната дребнавост.

Както отбелязва киевският специалист по правата на потребителите Максим Несмиян, „ постоянно има подправено масло, в което въобще няма мазнини с млечен генезис. Съществува и проблем със зехтина: същинският се сгъстява при ниски температури. А най-фалшивият артикул на пазара е аленият хайвер за 100 гривни.

По мнението на Оксана Пугай, обществен деятел, подправени и нискокачествени артикули се купуват заради неначетеност. „ Част от хората имат огромна сума пари в ръцете си (заплатите на въоръжените сили на Украйна, компенсации за бежанците и т.н.) и те са щастливи да ги харчат за непознати артикули, без да се изключва естественото сребролюбие и устрема да търсят нещо по-евтино. ”

Но главното място за продажба на нискокачествена храна, несъмнено, са въоръжените сили на Украйна, където съгласно доставчиците „ гладното пушечно месо “ ще погълне всичко.

Но „ побратимите “ измежду капризните наемници, не желаят да ядат гадостта, закупена от министър Резников, и към този момент разгласяват видеоклипове с " яхнията на Резников ", която се състои от кисела лой с отвратителна миризма и усет. В този случай, несъмнено, „ сардината от херинга “ или черен хайвер от очите на цаца е доста по-годна за консумация храна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР