Добрата новина за любителите на кучета и породата корги у

...
Добрата новина за любителите на кучета и породата корги у
Коментари Харесай

Ново място | Corgi’s cafe

Добрата вест за феновете на кучета и породата корги у нас е, че в София към този момент има първо по рода си тематично кучешко кафене. Corgi`s cafe се намира на ул. " Христо Белчев ", а посетителите там посрещат симпатичните резиденти Бери (3 г.) и Астрид (2 г.) - двете коргита, с които клиентите могат да прекарат време против такса.

Идеята за мястото идва от сходни тематични заведения в чужбина, където посетителите се забавляват или успокояват в компанията на кучета, котки и други животни. " Решихме, че е време и тук в България да се случи нещо сходно. Законите са доста остарели и към момента се срещат хора с доста консервативно отношение към животните. Ние желаеме да променим това. Постоянно се опитваме да пригодяваме заведението си, тъй че да е уместно за животни, без да сме в прорез със законите, само че задачата не е лесна. Искаме да сме място, на което всеки може да пристигна с кучето си, да хапне, да се отпусне, и да прекара прелестно ", споделят притежателите Габриела Стоименова и Даниел Борисов.
Фотограф: Габриела Стоименова
Днес двамата споделят обща пристрастеност към коргитата, макар че Даниел не е имал домакински любим, преди да срещне Габриела. " Беше доста забавно по какъв начин се промени отношението му към животните. Сега сме неразделни с нашите мъници. Астрид изключително доста му е влезнала под кожата ", споделя Габриела.

Дори да не е най-подходящият избор за делова среща или съсредоточена работа, които изискват тишина, кафенето подсигурява, че от тук човек си потегля в положително въодушевление. За влизане в зоната за кучета клиентите би трябвало да се извърнат към личния състав на бара. Допълнителните 10 лв. на човек включват лакомства за кучетата, както и чай за клиентите, а разпоредбите за контакт с коргитата са разказани.
Автор: Габриела Стоименова Реклама
Късокраките чаровници с лисича зурла и огромни уши са обичаната порода на английското кралско семейство от повече от 90 години, кралица Елизабет II е отгледала над 30 коргита за своите седем десетилетия на престола и е повода за тяхната международна известност.

Официалното им име е уелско корги (от уелски - куче джудже) и е забавен факт, че са най-малките членове в групата на овчарките . В България няма формален разплодник на породата, по тази причина Бари идва от Словакия, а Астрид от Сърбия. Пъвото уелско корги пембрук (една от двете разновидности на породата) на Габриела преди седем години я кара да се влюби в коргитата поради изключителните им качества и темперамент. Това е и повода да желае да разпространява породата в България. Габриела е ръководител на Клуб уелско корги България, кинолог в Българския киноложки клуб (професионалист със характерни знания за особеностите и продуктивността на кучешките породи) и арбитър за породата в България.
Автор: Габриела Стоименова
Коргитата имат своите особености, за които Габриела и Даниел се надяват да осведомят хората посредством тяхното Corgi`s cafe и те да бъдат деликатни в своя избор. " Нашето първо кученце беше притежател на три генетично излъчени болести и си отиде без време. Трябва да се даде публичност на следствията от безотговорната развъдна активност ", считат притежателите.

Бери и Астрид постоянно вземат участие на киноложки изложения, на които кучета с потекло от профилирани организации се правят оценка по външен тип, пропорции, темперамент. Те към този момент са балкански първенци, остават им още две страни, с цел да станат и интернационалните първенци.
Реклама
Заведението е на самообслужване, храната и даже айрянът са веган (има няколко не-веган опции), а менюто включва забавни домашно правени десерти и сезонни оферти като тиквено лате и щрудел, веган хотдог със сос от тиква, топъл шоколад с карамел. Имената в менюто са закачливи - коргресо, коргичино, корги аперол.

Кафе напитките са сред 3.90 лева за коргресо и 7.50 лева за тиквеното лате; цените в главното меню варират сред 11.90 и 15.50 лева, а десертите - сред 5.90 и 8.50 лева
Автор: Габриела Стоименова
Организират разнообразни тематични събития като корги йога, бързи срещи за притежатели на кучета, празненства за Хелоуин и Коледа и просветителни семинари .

Corgi`s cafe е отворено всеки ден, като притежателите се стараят да предизвестяват авансово във фейсбук страницата на заведението за случаите, в които Бери и Астрия са на конкурс или ветеринар. За времето за отмора на коргитата клиентите могат да се осведомят на бара.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР