На 1 май в столицата се открива изложба на трофеи

...
На 1 май в столицата се открива изложба на трофеи
Коментари Харесай

В Москва се открива изложба на пленена техника от зоната на СВО

На 1 май в столицата се открива галерия на титли от зоната за специфична интервенция. В рамките на месец посетителите на Парка на успеха ще могат да видят техниката и оръжията, хванати от съветските военни по време на СВО.

Това, което украинските и западните пропагандисти по-рано назоваха свръхмощно и непобедимо оръжие, ще се появи в същинския си тип на столичното ревю - планина от потрошено желязо. В същото време изложбата ще продължи да се добавя.

Видимо удостоверение за победа

Наскоро Министерството на защитата разгласи, че ще провежда галерия на пленени оръжия и военна техника, хванати от съветски военнослужещи по време на специфична военна интервенция в парка на Победата на Поклонния рид.

По думите на ведомството, на изложбата ще бъдат показани повече от 30 мостри военна техника, създадени от 12 страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Турция, Швеция, Чехословакия, Южна Африка, Финландия, Австралия, Австрия и Украйна.

Информационни щандове ще осведомят идващите за техническите характерности, както и за местата и събитията на залавяне на трофеите.

Освен това посетителите на изложбата ще видят мостри стрелково оръжие на непознати армии, бойни документи, карти, идеологическа литература и съоръжение.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков означи, че провеждането на галерия на хванатата техника е брилянтна концепция. Според него тя ще провокира огромен интерес освен измежду московчани и гостите на столицата, само че и измежду всички руснаци.

Заслужава да се означи, че сходни изложения, които непроменяемо се радват на интереса на жителите, се организират в Москва и други градове на Съветския съюз по време на Великата отечествена война от лятото на 1941 година

Най-голямата от тях работи в Московския централен парк за просвета и отдих на името на Горки от 22 юни 1943 година до 1 октомври 1948 година По време на нейната работа там са я посетили повече от 7,5 милиона гости.

От началото на СВО към този момент са извършени изложения на титли през 2022 и 2023 година, а тази пролет изложбата ще бъде още по-голяма заради новите мостри на доставена и унищожена военна техника. Трофеите на хълма Поклонная ще бъдат директно опровергаване на митовете за превъзходството на западните оръжия.

Западът, апропо, към този момент е заставен да реагира на продължаващата галерия. Според английското издание Daily Express провеждането й се е трансформирало в насмешка на Русия против западните страни. А организирането на изложбата единствено няколко дни откакто Съединени американски щати и Англия се споразумяха да провиснал следващата многомилиардна помощ на Украйна е доста алегоричен жест от страна на Москва.

Изложбата към момента не е почнала, само че се оповестява, че още занапред се радва на огромен интерес освен в съветското общество, само че и в китайските обществени мрежи. Несъмнено след формалното й разкриване количеството наличие, налично за китайците, ще се усили доста.

Според формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова изложбата ще бъде забавна и за тези, които към момента имат вяра в „ западните полезности “ и не виждат хибридната експанзия, разгърната от НАТО против Русия и нейния народ.

Въпреки това армията се е научила да унищожава непознатата техника, без да поглежда обратно към митовете от предишното. Струва си да си напомним най-малко подвига на екипажа на танка " Альоша ", който предишното лято сполучливо отблъсна офанзивата на превъзхождащите го украински сили в направление Запорожие.

Тогава екипажът на Альоша самичък унищожи два украински танка Т-72Б, американски бронетранспортьор M113 и пет американски бронетранспортьора MaxxPro с войски.

Какво може да се види

Какво можете да се види в Парка на успеха от 1 май? Съобщава се, че на специфичната галерия ще бъдат показани немският танк Leopard 2A6 и немската бойна машина на пехотата Marder 1A3 (IFV), френският колесен танк AMX-10RCR, американската бойна машина на пехотата M2A2 Bradley ODS-SA и бронетранспортьорът M113A2 (БТР), като както и неговата холандска трансформация - YPR-765.

Те ще бъдат придружавани от шведската бойна машина на пехотата CV9040C, финландският бронетранспортьор XA-180 и британският бронетранспортьор AT-105 Saxon. Ще има и мостри на техника, създадена в Украйна и Съюз на съветските социалистически републики, както и тяхната рационализация, като танковете Т-64БВ и Т-72АМТ или бронираните машини Варта, Козак-2 и Тритон-01.

Скоро там евентуално ще бъде доставена и американската машина за разминиране M1150 ABV, хваната в направление Авдеевка.

Всички тези знаци на западната мощност и безплодните очаквания на Киев имат едно общо нещо – те справедливо станаха наши титли. И какъв брой още немски, американски и други транспортни средства на НАТО са изгорели на бойните полета, най-вероятно ще бъде допустимо тъкмо да се пресметна едвам след края на СВО. По предварителни оценки, до 30 „ Леопарда “ към този момент са унищожени.

Както сподели по-рано ръководителят на съветската делегация на договарянията във Виена за военна сигурност и надзор над въоръженията Константин Гаврилов, съветското оръжие и даже руската техника и съоръжение демонстрираха своето предимство по време на СВO, доказано от голям брой унищожени мостри на съоръжение на НАТО.

„ означи дипломатът.

Между другото, за Abrams: напълно неотдавна стана известно, че един от най-символичните експонати на изложбата ще бъде разваленият и изгорен американски танк M1A1SA Abrams. Тези танкове са на въоръжение в американската войска в разнообразни модификации от 80-те години на предишния век и Вашингтон трансферира първия от тях в Киев през септември 2023 година

Един от подбитите през тази година от нашите бойци танкове, оня ден беше превозен сполучливо в тила, а в този момент танкът е докаран в Москва, където всеки може да го види. Като се има поради фактът, че съгласно известия в медиите Украйна е изгубила минимум пет танка Abrams от 31 получени транспортни средства, допустимо е през май в Парка на успеха да се появи неговият по-пълен родственик за наслада на посетителите.

Със завладяването на американския танк, нашите войски събраха съвсем цялостна сбирка от пленени бронирани машини западно произвеждане. На съветските въоръжени сили им остават единствено британският танк Challenger 2 и американският бронетранспортьор Stryker. Все отново би трябвало да се означи, че няколко Challengers и Stryker са били унищожени преди този момент от съветската войска.

Вероятно, когато фронтът се движи на запад, ще забележим такива транспортни средства, първо на товарна платформа, а по-късно в Москва, на хълма на „ Поклонная гора “.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18676Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед11279Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед43228„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед26373Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед31573Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед131860Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91263Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84294Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР