До няколко дни ембаргото за руския петрол ще бъде договорено,

...
До няколко дни ембаргото за руския петрол ще бъде договорено,
Коментари Харесай

ЕС и САЩ обмислят таван на цените на петрола

До няколко дни ембаргото за съветския нефт ще бъде контрактувано, заяви късно нощес в ТВ изявление министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек

"До няколко дни ще има пробив в договарянията ", заяви Хабек, предава вестник.

Вече повече от месец страните в Европейски Съюз не съумяват да се договорят за шестия пакет наказания поради зависимостта на Унгария, Чехия и Словакия от съветския нефт. Въпреки че България не се загатва наред с горните три, българското държавно управление нееднократно сподели, че разчита да получи дерогация за ембаргото до началото на 2023 година

Снощи Хабек означи, че въвеждането на ембаргото няма да докара автоматизирано до намаляване на режима на Путин, защото поради растежа на цените на петрола Русия печели повече при продажбата на по-малки количества. По тази причина Европейски Съюз и Съединени американски щати обмислят да лимитират растежа на цените. "Това е необикновена мярка, само че и времето в този момент е извънредно. Това ще проработи, в случай че доста страни се съгласят. В това е ключът ", споделя Хабек.

Темата с петролното ембарго разяснява и председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Според нея, в случай че страните в Европейски Съюз се откажат незабавно от съветския нефт, Русия ще пренасочи количества на международния пазар, където цените порастват и ще получи против това забележителна сума пари.

"Винаги би трябвало да се търси верния баланс, с цел да не навредим доста на нашата стопанска система, защото тя е най-мощният инструмент против Русия ", сподели фон дер Лайен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР