Сериозен остава проблемът с кадрите в туризма и то във

...
Сериозен остава проблемът с кадрите в туризма и то във
Коментари Харесай

Проблем с кадрите в туризма: Недостигат хотелски персонал, медици и полицаи

Сериозен остава казусът с фрагментите в туризма и то във всички сфери на обслужване – от личен състав в хотели и заведения за хранене, през здравни експерти, които обслужват както плажовете, по този начин и курортните комплекси, та до служители на реда, коитогарантират сигурността в зоните за отдих и да пожароспасителни екипи и уреди. Това стана ясно на работна среща на представители на туристическия бизнес с регионалния шеф проф. Андрияна Андреева.

В срещата в Областна администрация участваха юридически и физически лица, хотелиерски, ресторантьорски асоциации и организации, компании, които оферират или основават артикули за туризма. Сред другите настоящи въпроси, които те повдигнаха, бяха проблемите с брегоукрепването, които са освен комплицирани, само че се и задълбочават предвид на все по-често зараждащите естествени бедствия, лишават брега от плажове, които са привлекателни за туристите.



Сериозен остава казусът с фрагментите в туризма и то във всички сфери на обслужване – от личен състав в хотели и заведения за хранене, през здравни експерти, които обслужват както плажовете, по този начин и курортните комплекси, та до служители на реда, които подсигуряват сигурността в зоните за отдих и да пожароспасителни екипи и уреди.

Актуален е към този момент и въпросът с остарелите и изчерпали потенциала си основни станции и електросъоръжения, поддържани от ЕнергоПро, които обслужват туристическите комплекси и зони.

Критичното положение на инфраструктурата, на пътищата, които водят към курортите и плажовете също е проблем, за чието разрешаване са нужни напъните на локалната и на държавната власт.

Представителите на туристическия отрасъл желаят смяна в наредбата, която слага условия към концесионерите на плажовете, както и адаптиране на Наредбата за водно избавителната активност, която да бъде съобразена с недостига на фрагменти.

Отварянето на Варна към морето също беше тематика на полемиката и предложенията за одобряване на яхтения и круизния туризъм, който обаче допуска основаването на подобаващи условия както в морска среда, по този начин и на брега.

Туристическата промишленост се нуждае от мощна институционална поддръжка в лицето на страната – Областна администрация и Министерството на туризма, както и от Община Варна, която има ясни цели и визия за развиването на туризма. Браншът ще разчита на поддръжка от държавната и от локалната власт за ясни и положителни послания към аудиторията на потребителите на туристически артикули, за представянето на Варна и района като целогодишна туристическа дестинация.

Областният шеф срещна участниците в срещата с предложенията на дипломати и представители на консулски служби, които търсят институционална поддръжка за задълбочаване на транспортната съгласуваност сред българските морски курорти и европейски страни.

„ Всички ние желаеме да развиваме района като първокласна и сигурна

туристическа дестинация, да удължим туристическият сезон, като надградим с опция за ранно пускане и късно есенно привършване. Това обаче е развой, който изисква ясна идея, сливане на напъните на сектора, представителите на страната и локалната власт и доста работа, с цел да обогатим визията на гостите и на туристите за региона, да бъдем разпознаваеми освен с морски туризъм, само че и като дестинация, предоставяща неповторими условия и прекарвания “, означи проф.Андреева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР