ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Възкачването на Хари Труман на

...
ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Възкачването на Хари Труман на
Коментари Харесай

Рецензия на книгата: „Възход към властта“ проучва как Хари Труман преодолява липсата на подготовка по време на прехода

ЛИТЪЛ РОК, Арканзас (AP) — Възкачването на Хари Труман на президентския пост след гибелта на Франклин Рузвелт беше мъчно и пристигна в основен миг в историята на нацията.

Веднъж сенатор, който се оплака, че 32-ият президент се отнася с него като с „ служебно момче “, Труман напусна Белия дом през 1953 година като един от най-завършените президенти. Тези събития са във фокуса на „ Възход към властта: Как Труман излезе от сянката на Рузвелт и преработи света “ на Дейвид Л. Рол.

Книгата на Рол е значимо четиво за тези, които желаят да схванат едно президентство, което, както той се показва, „ поражда най-последователните и продуктивни събития след Гражданската война “.

Книгата стартира през последните месеци от ръководството на Рузвелт, описвайки влошеното му здраве и решението да избере Труман за негов претендент на изборите през 1944 година Чрез щателни проучвания Рол илюстрира по какъв начин Труман преодолява неналичието на подготовка да води страната през края на Втората международна война и да ръко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР